Francúzi evakuovali najrušnejšiu železničnú stanicu v Paríži. Dôvod zostáva utajený

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Parížska policajná prefektúra podľa agentúry DPA na Twitteri najprv stručne informovala, že zásah bezpečnostných zložiek súvisí s “preverovaním”. Neskôr oznámila, že preverovanie sa skončilo a stanica sa vracia k bežnej prevádzke.

    Zásah sa začal v pondelok okolo 23.10 h SELČ. Noviny Le Parisien na svojej stránke informovali, že stanicu evakuovali a jej okolie uzatvorili ozbrojení policajti. Podľa očitých svedkov cestujúci nemohli opustiť vlaky. 

    Policajná akcia podľa informácií novín Le Parisien zrejme súvisí s možným spozorovaním troch mužov, ktorí sú považovaní za nebezpečných a bolo po nich vyhlásené pátranie. Na podozrivých upozornil Francúzsko v piatok nemenovaný partnerský štát.

    Svedok ich mal vidieť v pondelok večer v jednom z vlakov. Polícia následne podľa svedkov prehľadala vlak TGV vezúci 211 ľudí, ktorý prišiel z mesta Valenciennes, a kontrolovala totožnosť cestujúcich.

    Operácia sa skončila dnes približne o 01.45 h. O jej výsledku úrady zatiaľ neinformovali.

    Gare du Nord (Severná stanica) je najrušnejšou železničnou stanicou v Európe. Každý deň ňou prejde okolo 700.000 cestujúcich. Vychádzajú odtiaľ vysokorýchlostné vlaky Thalys smerujúce do Nemecka, ako aj vlaky Eurostar smerujúce do Londýna.

    Zdroj: YouTube/ Ruptly TV

    - Reklama -