Pani Merkelová, a nie je ten Macron pudlíkom Nemecka? Opýtal sa novinár. Prečítajte si, čo na to kancelárka

    0
    Angela Merkelová (Autor: SITA)

    Agentúra Reuters priniesla informácie zo stretnutia nemeckej kancelárky Angely Merkelovej s novinármi. Najmocnejšia dáma Európskej únie pred druhým kolom francúzskych prezidentských volieb jasne podporila stredoľavicového kandidáta Emmanuela Macrona. Je presvedčená, že to bude dobrý prezident. Merkelová dúfa, že porazí nacionalistku Marine Le Penovú.

    „Vôbec nepochybujem, že Macron bude, ak vyhrá, v čo veľmi dúfam, silný prezident,“ vyhlásila nemecká kancelárka. Dáma si je podľa vlastných slov zároveň vedomá, že Macron volá po uskutočnení európskych reforiem, pričom nie všetky sa budú Nemecku páčiť. Spor sa bude pravdepodobne týkať toho, či má Nemecko platiť viac do spoločnej európskej kasy. Merkelová chce tieto otázky riešiť až po voľbách, ku ktorým v Nemecku dôjde v septembri.

    Odpovedala však aj na otázku, či sa Macronovi podarí presvedčiť francúzskych voličov, že nie je len „nemeckým pudlom“. Merkelová otázku zmietla zo stola. „Tento termín je jednoducho absurdný,“ odvetila s tým, že vzťahy medzi Francúzskom a Nemeckom sú dobré.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -