Takto sa užívajú štátne peniaze! Bývalá poslankyňa Smeru si odletela do Pekingu za naše

    0

    Podpredsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov Anna Vitteková, ktorá je bývalou poslankyňou Smeru, bola v Pekingu kontrolovať šesť dní schengenské víza na slovenskej ambasáde napriek tomu, že vôbec nie je inšpektorkou. Informuje o tom denník SME.

    Súčasťou delegácie boli aj dve inšpektorky úrady, pričom do Pekingu spolu s Vittekovou prileteli minulú sobotu. Podľa hovorkyne úradu Lucie Bezákovej súvisela služobná cesta s každoročnou kontrolou, ktorá vyplýva z uznesenia vlády z roku 2011 k návrhu schengenského akčného plánu. Paradoxom je, že pre Vittekovú to bola prvá kontrola v zahraničí.

    „Už v minulosti prebehli niektoré kontroly aj za účasti podpredsedu úradu,“ zastala sa Vittekovej hovorkyňa, pričom takáto cesta má spadať pod činnosť jej pôsobenia.

    Vitteková sa preslávila už v roku 2013, keď vtedy na jeseň spolu s ďalšími troma poslankyňami zo Smeru cestovala do Petrohradu 19-miestnym vládnym špeciálom Jak-40. Spoločnosť jej robili Jana Laššáková, Darina Gabániová a Ľubica Rošková. Opozícia v tom čase dokonca žiadala, aby nákladný let preplatila samotná strana Smer.

    Ako podpredsedníčke Úradu na ochranu osobných údajov patrí Vittekovej mesačný plat 2600 eur. V minulosti tiež pôsobila na poste štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti za Štefana Harabina.

    - Reklama -