O Remiášovej smrti prehovoril svedok, ktorý zo strachu o rodinu doteraz mlčal

    0
    Pamätný kríž na mieste vraždy bývalého policajta Róberta Remiáša (Autor: TASR)
    Korunný svedok únosu prezidentovho syna Michala Kováča mladšieho do Rakúska Róbert Remiáš sa stal obeťou vraždy 29. apríla 1996. Pod autom muža, ktorý bol spojkou Oskara Fegyveresa, vybuchla v bratislavských uliciach bomba a on zhorel zaživa. Vlani svitla pri obnovení vyšetrovania nová nádej, že páchatelia budú odhalení a potrestaní. 
     
    Z vraždy Róberta Remiáša obvinili Imricha Oláha a Jozefa Roháča, z návodu na tento čin zas Ivana Lexu, ktorý svojho času šéfoval Slovenskej informačnej službe (SIS). Neskôr všetkých troch obvinení zbavili a Lexa dokonca za túto kauzu dostal odškodné. Oláh už nežije, zavraždili ho ešte v roku 1997, Roháč si odpykáva doživotie za iné delikty v susednom Maďarsku. 
     
    Väznený mafiánsky bos Mikuláš Černák, ale aj viacerí vyšetrovatelia tvrdia, že za Remiášovu vraždu je zodpovedná vtedajšia SIS, ktorá si na „špinavú robotu najala podsvetie“. 
     
    Nový svedok, ktorý sa s Remiášom kamarátil, prehovoril pre televíziu Markíza. „Róbert chodil za nami na Molecovu ulicu, nechával si pri nás taxikároch auto, aby bolo pod kontrolou. Pár dní pred vraždou som ho viezol domov. Vravel, že ho stále sledujú nejaké holohlavé gorily. Poprosil ma, nech chvíľu počkám, keby ho začali biť,“ povedal svedok. 
     
    Večer, keď Remiáš zhorel po výbuchu vo vlastnom aute v bratislavskej Karlovej Vsi, bol svedok údajne len 20 metrov za autom s Remiášom. „Keď som zatočil, obklopila ho taká ohnivá guľa a v momente bolo auto v plameňoch,“ uviedol.
     
    Svedok uviedol, že po výbuchu si všimol podozrivé bordové auto, ktoré zastavilo na električkovej trati a čakalo, čo sa bude diať. Vo vnútri podľa nového svedka sedeli najmenej traja „nejakí holohlaví“. Doposiaľ sa muž údajne bál vypovedať, pretože mal strach o seba aj rodinu. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -