VIDEO Šok a zvrat! Marine Le Penová prišla medzi robotníkov, ktorých chcú vyhodiť na dlažbu. Potom prišiel Macron, ale… No pozrite si to

    0
    Marine Le Penová (Autor: TASR)

    Emmanuel Macron riskuje, že stratí vedenie v kampani, píše britský liberálny denník Independent. Marine Le Penová, všeobecne opovrhovaná „ultrapravicová“ kandidátka, totiž prekvapivo navštívila Macronovo rodné mesto. A zatiaľ čo on rečnil na konferencii v jeho centre, Le Penová išla podporiť robotníkov americkej továrne na práčky Whirlpool, ktorej hrozí presťahovanie do Poľska, teda strata francúzskych pracovných miest.

    Ide o ďalší podstatný moment, upozorňuje denník po tom, ako Macron podľa mnohých až príliš triumfálne oslavoval svoj postup do druhého kola. Jeho večera so spolupracovníkmi večer po „víťazstve“ nie je vnímaná veľmi kladne.

    Pokiaľ ide o ohrozených robotníkov, ktorí napokon prispeli k víťazstvu Le Penovej v Macronovom rodnom Amiense, predsedníčka Národného frontu si ich rozhodne získala. „Každý vie, na čej strane stojí Emmanuel Macron – na strane korporácií,“ povedala Le Penová. „Ja som na strane robotníkov, tu na parkovisku, nie v reštaurácii.“

    Následne sa dostavil aj Macron, aby robotníkom povedal, že jediným dôvodom, prečo za nimi Le Penová prišla, je, že sa v Amiense nachádza aj on. Počas dňa sa ďalej vyjadril, že šéfka Národného frontu sa len snaží využiť zložitú situáciu na svoje politické účely.

    Robotníci však prejavovali oveľa väčšie nadšenie pri návšteve Le Penovej. Na Macrona bučali a hlasno namietali, že je „biznismen“ a nie je na ich strane.

    Na akcii sa zúčastnila aj reportérka televízie al-Džazíra, ktorá konštatovala, že „Marine Le Penová Macrona úplne zatienila“. „Môže to dokazovať, že je neskúsený, ako hovoria niektorí ľudia. Marine Le Penová je politická veteránka. Vie, ako robiť kampaň,“ uviedla reportérka a zverila sa s osobným dojmom, že môže ísť o podstatný moment kampane.

    Po akcii sa Macron snažil vec vylepšiť konštatovaním na Twitteri, že zatiaľ čo Le Penová „strávila 10 minút so svojimi podporovateľmi“, on hodinu a pol rokoval so zástupcami odborov bez toho, aby si to médiá všimli.

    - Reklama -