Bojovníkov Islamského štátu napadli divé svine, viacerí z nich útok neprežili

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)

    Skupina diviakov napadla bojovníkov Islamského štátu neďaleko miestnej farmy pri meste Kirkúk v Iraku. Bojovníci mali vraj na poli 50 kilometrov od mesta pripravovať pasce, pričom vyrušili stádo diviakov, ktorých žije v oblasti veľké množstvo. Miestne médiá priniesli správu, že útok neprežili traja bojovníci teroristickej skupiny, informuje britský server Daily Mail. Ďalších päť militantov údajne utrpelo vážne zranenia.

    Islamisti sa podľa výpovedí miestnych snažili vyhnať diviakov, ktorí ničili hospodársku pôdu z oblasti. Situácia sa však zrejme zvrtla a diviaky sa ukázali byť húževnatým súperom. Azad Jelal, šéf kurdskej spravodajskej služby informoval, že bojovníci ISIS po incidente z pomsty začali masovo vraždiť diviaky v okolí.

    ISIS nechce pôdu pri severoirackom meste Kirkúk opustiť. Miestne úrady už niekoľkokrát požiadali irackú vládu o pomoc, ale márne. Teroristi pravidelne v obliehanom Kirkúku popravujú miestnych obyvateľov pre spoluprácu s bezpečnostnými silami alebo za pokus o útek. Pre civilistov už je situácia neúnosná. Tisíce ich preto z obliehanej oblasti museli odísť a uchýliť sa do utečeneckých táborov.

     

    - Reklama -