Toto by ste nečakali! Tajné vojenské materiály o raketách našiel chodec na ulici

    0
    Raketa, ilustračné foto (Autor: Hans Štembera)

    Vedľa kruhového objazdu pod Zoborom v Nitre sa našli armádne tajné dokumenty. Informuje televízia Markíza.

    Dokumenty obsahujúce 70 strán spisov našiel anonym, ktorý bol venčiť psa a zbadal pani, ktorej vypadli spomínané dokumenty. Kričal po nej, ale z miesta mala odísť na starej striebornej Oktávii.

    Muž bol v minulosti vojak a zistil, že v dokumentoch sú popísané citlivé informácie. Malo ísť o kompletné plány objektov, kde sa nachádzajú rakety a príslušná technika protilietadlovej raketovej brigády. Materiály sa týkajú vojenského útvaru v Alekšinciach pri Nitre.

    Pre televíziu nálezca uviedol, že ich chcel odovzdať vojenskej polícii, no tam ho mal vojak odbiť s tým, že materiály mohla stratiť blízka osoba vysokopostaveného dôstojníka a on s tým nič nechce mať, preto ho poslal preč.

    Televízia Markíza nakoniec dokumenty odovzdala ministerstvu obrany, kde by mali posúdiť ich dôveryhodnosť a ako sa dostali von.

    „Uvedený dokument si dnes prevzali odborné zložky, ktoré posúdia jeho originalitu. V súčasnosti sa už vyšetruje, či bol porušený zákon o ochrane utajovaných skutočností. Alebo ide o falzifikát,“ odkázali televízii z rezortu obrany. 

    - Reklama -