Zjem pečene teroristov! Filipínsky prezident znova perlil

    0
    Rodrigo Duterte (Autor: TASR)
    Hlavy štátov volia zväčša diplomatický prístup pri riešení problémov, ale o tej filipínskej to neplatí. Prezident Rodrigo Duterte najnovšie varoval militantov, že dokáže byť „päťdesiatnásobne brutálnejší“, ako sú voči svojim obetiam oni. 
     
    Vo vyhlásení, z ktorého sa môže slabším povahám dvíhať žalúdok, Duterte sľubuje, že ak mu jeho vojaci privedú zajatého teroristu, tak ho zje zaživa. „Dajte mi soľ a ocot a zjem jeho pečeň,“ vyhlásil filipínsky prezident. Brutálna vyhrážka prišla v reakcii na útok v provincii Bohol, pri ktorom zomrelo 14 ľudí vrátane ôsmich militantov a štyroch členov bezpečnostných zložiek. 
     
    Duterte nariadil, aby jeho vojaci zastrelili všetkých militantov, ktorí sa dali v provincii na ústup a nazval ich zvieratami. „Ak chcete, aby som bol ako zviera, som na to zvyknutý,“ odkázal prezident filipínskym militantom, ktorí sa hlásia k IS. 
     
    Brutálne vyjadrenia hlavy štátu podľa zahraničných médií vzbudili údajne smiech v dave priaznivcov. „Je to pravda, ak ma nahneváte,“ odpovedal na reakciu Filipíncov ich prezident. Duterte pred nedávnom varoval, že na nepokojný juh Filipín, ktorý je desaťročia centrom moslimských separatistov, uvalí stanné právo, ak sa tam terorizmus vymkne spod kontroly. 
     
    Rodrigo Duterte, známy tiež ako Digong, vyhral prezidentské voľby na Filipínach vlani v máji a odvtedy tvrdo ide po militantoch a drogových karteloch, ktoré sa v krajine rozmohli. V jeho nekonvenčnom, brutálnom a často kritizovanom boji proti kriminalite zomreli od jeho nástupu tisícky ľudí. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -