Mazurekovi to na Facebooku dali vyžrať. Fotka so ženou z koncentračného tábora, ktorá ma rovnaké meno ako on

    0
    Milan Mazurek (Autor: TASR)

    Na sociálnej sieti Facebook sa šíri fotografia, ktorú zverejnil Martin Urbaník vo facebookovej skupine Mladí proti fašizmu. Na fotografii je poslanec NR SR za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko Milan Mazurek spolu s väzenkyňou z vyhladzovacieho tábora Auschwitz, ktorý sa nachádzal v Poľsku. Väzenkyňa má zhodou okolností rovnaké priezvisko ako spomínaný poslanec a volá sa Agnieszka Mazurek.

    „Dnes som navštívil vyhladzovací tábor Auschwitz v Poľsku. Pozdravujem popieračov holokaustu s fotkou (napravo), ktorú som urobil na chodbe jedného z väzenských barakov… Do roku 1943 všetkých väzňov fotili. Až kým fotky už boli príliš drahou záležitosťou a tak sa prešlo na tetovanie ľavého zápästia…,“ píše Urbaník a pokračuje s tým, že by sa tam mal prísť pozrieť aj sám poslanec.

    „Pozdrav tiež pre ´pána´ Mazureka… Jeho poľskí menovci (alebo príbuzní) tu po boku židov, Rómov, sovietskych vojakov a iných, rovnako trpeli a umierali… Mali by ste sa sem prísť pozrieť a poprechádzať sám, bez publika, ´pán´ Mazurek,“ uzavrel prispievateľ na sociálnej sieti.

    Zdroj: Facebook / Mladí proti fašizmu

    - Reklama -