Aj po škandále a odstúpení sa Holjenčík stále objavuje na regulačnom úrade. A údajne má dokonca vplyv na jeho vedenie

    0
    Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví SR Jozef Holjenčík. (Autor: TASR)

    Bývalý riaditeľ ÚRSO Jozef Holjenčík sa pred dvoma mesiacmi po škandále s predraženými faktúrami za energie oficiálne „dobrovoľne“ vzdal svojho postu v regulačnom úrade. Zdá sa však, že aj keď už oficiálne nezastáva na úrade žiadnu funkciu, do jeho priestorov sa pravidelne aj niekoľkokrát do týždňa vracia. Informáciu potvrdil pre denník Nový Čas zdroj z regulačného úradu.

    Podľa informácií denníka má Holjenčík dokonca stále vplyv na rozhodnutia, ktoré úrad uzatvára. Sám Holjenčík to však popiera. Potvrdil ale, že na úrad skutočne chodí. „Chodím tam len na návštevy, keď ma pozvú na rokovanie alebo keď tam ešte potrebujú vysvetlenie k nejakým podrobnostiam. O ničom nerozhodujem,“ prízvukoval.

    Hovorca regulačného úradu Radoslav Igaz Holjenčíkovo vysvetlenie potvrdil. „Čo sa týka pána Holjenčíka, pravda je len to, že si ho regulačná rada a úrad pozvali ako bývalého dlhoročného predsedu a energetického experta na niektoré konzultácie odborných tém v oblasti regulácie energetiky,“ uviedol.

    Kuriózne je, že úrad dodnes nemá za Holjenčíka oficiálnu náhradu. V súčasnosti mu dočasne šéfuje zastupujúci predseda Miroslav Čelinský, ktorý prebral Holjenčíkove povinnosti a ktorý s exriaditeľom dlhé roky spolupracoval. Nový riaditeľ však doposiaľ vymenovaný nebol.

    Predseda parlamentu Andrej Danko, ktorý pred dvoma mesiacmi Holjenčíka ostro kritizoval a žiadal jeho odstúpenie, o súčasnej situácii nemá informácie a Holjenčíkovo pôsobenie na úrade ďalej nesleduje. Kauza okolo Holjenčíka sa skončila s jeho odstúpením aj pre premiéra Roberta Fica, ktorý exriaditeľa kedysi do funkcie nominoval.

     

    - Reklama -