Bitie manželky je požehnanie. Na moslimskej konferencii zazneli aj ďalšie perly

    0
    Moslimské ženy. Ilustračné foto (Autor: ReproFoto: Youtube)

    Hoci to multikulturalisti popierajú, bitie manželiek považuje Korán za úplne štandardnú záležitosť. Na to, že sa nad tým nepozastavujú moslimskí muži, sme si už zvykli. Paradoxné však je, že bitie schvaľujú aj niektoré moslimské ženy. Patria medzi ne účastníčky diskusie v austrálskom Sydney, Reem Alloucheová a Atika Latifiová, o ktorej referuje spomínaný britský denník a pripája aj krátke, ale o to neuveriteľnejšie video.

    Obe ženy sú členkami radikálneho moslimského hnutia Hizb ut-Tahrir a ich názory na vzťah medzi mužom a ženou sú skutočne veľmi osobité. Latifiová na konferencii okrem iného uviedla, že násilie mužov na ženách je „úžasné požehnanie“. Spoločne potom v dobrej nálade predvádzajú, ako možno ženu podľa Koránu udrieť. Latifiová vyťahuje z puzdra asi 20-centimetrovú paličku a Alloucheová ju jemne udrie po ruke.

    Znepokojujúce je, že Reem Alloucheová je učiteľka, a preto môže svoje nevšedné názory odovzdávať mladej generácii. V diskusii tvrdí, že bitie žien je skôr symbolický akt. Obe zahalené ženy sa zhodnú na tom, že skutočné bitie môže byť ospravedlniteľné, ak žena spácha „skutočný hriech“. Podľa oboch moslimiek ide napríklad o neuposlúchnutie manžela, pozvanie do domu niekoho, koho nemá manžel v obľube, podvádzanie alebo iný nemorálny čin.

    Alloucheová s úsmevom od ucha k uchu dodáva, že manžel by, samozrejme, nemal biť svoju drahú polovičku za to, že neuvarila večeru. „K násiliu by mal prikročiť len v prípade, že je jeho cieľom dosiahnutie pokoja a pohody. Muž má plné právo biť svoju manželku, pretože je hlavou rodiny. Jeho postavenie súvisí s tým, že môže rozhodovať o istých disciplinárnych opatreniach. Muži majú povolenie manželky biť, ale nie sú v tom podľa Koránu podporovaní ani povzbudzovaní,“ cituje Daily Mail moslimské ženy.

    „Ak sa to stane, fyzický trest by nemal byť príliš krutý a bolestivý. Ak ženy porušujú moslimské učenie, tak im hrozí bitie. Muž to však robí preto, že svoju ženu miluje a má o ňu obavy. On v tej chvíli nekoná v dôsledku svojho hnevu a podráždenia, ale vystupuje ako zástupca Alaha,“ zhodli sa obe moslimské ženy z hnutia Hizb ut-Tahrir, ktoré chcela austrálska vláda pred desiatimi rokmi zakázať. Nakoniec k tomu však nedošlo.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -