Toto by pred pár dňami nikto nečakal. Asad musí odísť, zaznelo z USA

    0
    Sýrsky prezident Bašár Asad (Autor: SITA)

    Server Politico informuje s odvolaním sa na ďalšie zdroje o tom, že Spojené štáty zaujali vo vzťahu k sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi razantný postoj. Svoju nevôľu dáva Washington najavo aj Asadovmu patrónovi, Kremľu.

    „Je tu niečo, čo Rusko musí vedieť. Viete čo? Že už nebudeme mať pochopenie pre krytie (Asadovho) režimu a nedovolíme veci, aké sa stali nevinným ľuďom,“ vyhlásila Nikki Haleyová. Dodala, že tajné služby môžu do budúcna uvoľniť informácie, ktoré možno odhalia určitú spojitosť s Ruskom. Ak dôjde k ich odtajneniu, môžu uzrieť svetlo sveta.

    Ak bude Asad ďalej páchať zločiny na vlastnom civilnom obyvateľstve, Spojené štáty sú pripravené volať na zodpovednosť Rusko. V dôsledku toho, čo sa stalo v provincii Idlib, je však vraj pre Washington neprijateľné, aby Asad pokračoval vo funkcii.

    Na slová veľvyslankyne Nikki Haleyovej už prišla reakcia z Ruska. CNN informovala o tom, že Ruská federácia považuje slová veľvyslankyne za sabotáž rozhovorov o situácii v Sýrii.

    Nikki Haleyová v rozhovore pre CNN takisto uviedla, že Trump možno zváži nové sankcie proti Rusku a Iránu, ak budú tieto krajiny trvať na zotrvaní Bašára Asada pri moci. V tejto chvíli sa síce o ničom takom nerokuje, ale na stole sú vraj všetky varianty.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -