Neprijateľný masaker. Pápež odsúdil chemický útok v Sýrii

    0
    Pápež František (Autor: SITA)

    Hlava katolíckej cirkvi sa k útoku v provincii Idlib vyjadrila počas pravidelnej generálnej audiencie, ktorá sa vo Vatikáne koná každú stredu.

    František podľa vlastných slov sleduje najnovšie udalosti v Sýrii so zdesením a vyzval všetky zúčastnené strany na ukončenie už vyše šesť rokov trvajúceho konfliktu.

    „(Apelujem) na svedomie tých, ktorí nesú politickú zodpovednosť – v lokálnom i medzinárodnom meradle – aby zastavili túto tragédiu a priniesli úľavu drahým obyvateľom (Sýrie),” povedal pápež počas audiencie.

    Ocenil tiež úsilie všetkých tých, čo sa napriek hroziacim nebezpečenstvám pokúšajú zmierniť utrpenie Sýrčanov aspoň dodávkami humanitárnej pomoci.

    Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii nálety na povstalecké pozície v meste Chán Šajchún v provincii Idlib pravdepodobne uskutočnili ruské alebo sýrske vojenské lietadlá.

    Rusko tvrdí, že jedovaté chemické látky unikli z povstaleckého muničného skladu a továrne, ktoré boli zasiahnuté počas útokov sýrskeho vládneho letectva.

    - Reklama -