Najvyšší čas, aby sa arogantní politici zmenili. Fico sa z obavy pred Mečiarom zbavil zodpovednosti, hovorí Remiášová

    0
    Matka zavraždeného Róberta Remiáša Anna Remiášová, dnes poslankyňa NR SR (OĽaNO) (Autor: TASR)

    Matka zavraždeného Róberta Remiáša Anna Remiášová sa v rozhovore pre denník SME vyjadrila, že odhlasovanie zmeny ústavy, ktorá umožní zrušenie Mečiarových amnestií, hodnotí veľmi pozitívne, aj keď je to iba prvé kolo.

    „Verím, že sa tým uzavrie špinavá minulosť, ktorou Mečiar poznačil celé Slovensko. Až potom to budem považovať za úplne uzavreté,“  povedala Remiášová s tým, že bolo veľmi dôležité, že sa ľudia začali o túto vec zaujímať a organizovať. K tlaku ulice prispel podľa nej aj film Únos, ktorý oslovil hlavne mladú generáciu, ktorá sa mohla dozvedieť, o čo ide.

    Remiášová si však myslí, že premiér Robert Fico prehodil horúci zemiak zodpovednosti na ústavný súd. „Všetci sme pochopili, že Robert Fico a jeho spolok hodili horúci zemiak na ústavný súd. Z obavy pred Mečiarom sa zbavili zodpovednosti a namočili do toho ústavných sudcov,“ dodala matka zavraždeného Róberta, pričom apeluje na ústavných sudcov,  aby si rozmysleli, či sa zachovajú čestne a budú rešpektovať 124 poslaneckých hlasov.

    „Dôležité je, aby tlak ulice nepovolil, aby vydržali a dosledovali túto ťaživú situáciu so mnou až do samého konca. Veď tu ide o všetkých, o celý slovenský národ. Je najvyšší čas, aby sa arogantní politici zmenili na múdrych politikov a aby právo platilo pre všetkých rovnako,“ hovorí Remiášová a dodáva, že nemá v srdci nenávisť ani pomstu, ale za zločiny musí byť podľa nej udelený trest.

    Obrovskú radosť jej robí fakt, že sa občania konečne za túto vec zmobilizovali. „Konečne sa necítim sama uprostred davu,“ uzatvára Anna Remiášová.

    - Reklama -