Kotlebovci spravili zbierku na bager, aby vyčistili rómsku osadu. Kde skončili peniaze?

    0
    Predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba (Autor: SITA)

    Ľudová strana Naše Slovensko sa pred pár rokmi rozhodla spraviť zbierku peňazí na nákup bagra, ktorý mal byť využitý na upratovanie obce Krásnohorské Podhradie.

    Bagrom sa mala podľa iniciatívy Mariana Kotlebu vyčistiť tamojšia rómska osada, ktorá sídli pod hradom Krásna Hôrka. Tento hrad zničil požiar založený dvoma rómskymi chlapcami v marci 2012. Dokazuje to aj záver policajného vyšetrovania.

    Portál pluska.sk však upozorňuje, že hoci sa peniaze vyzbierali, na bager sa nepoužili. Nezodpovedané sú zároveň aj otázky, aká bola vyzbieraná suma a na aké účely sa použila. V súvislosti s výzvou, aby priaznivci ĽS NS posielali peniaze, bol zverejnený aj účet, ale podľa portálu patril samotnému Kotlebovi.

    „Ako viete, že už nie je? Nebojte sa, nebojte sa. Ja som povedal, tretíkrát to bude úplne iná liga,“ odpovedal Kotleba na otázky týkajúce sa účtu a spomínaného bagra. Podpredseda Kotlebovej strany Milan Uhrík však potvrdil, že strana bager ešte nekúpila.

    Zbierku na bager sa rozhodla preveriť aj polícia. Šetrenie sa konalo tri mesiace a to najmä v súvislosti spáchania podvodu. Vyšetrovatelia však tento prípad odmietli a prokuratúra sa s ich záverom stotožnila.

    - Reklama -