Židáci vládnu Ukrajine, nemám ich rada, vyhlásila Savčenková

    0
    Nadija Savčenková (vpravo) so sestrou Virou na kyjevskom letisku Boryspiľ (Autor: SITA)

    Ukrajinská pilotka a poslankyňa sa v rozhovore pre ukrajinskú televíziu 112 vymedzila proti židom, resp. proti “židákom”. S odvolaním sa na zahraničné zdroje o tom českých čitateľov informoval portál Židovský tlačový a informačný servis, pričom zvlášť upozornil, že Savčenková v rozhovore použila práve termín, ktorý by bolo možné preložiť ako “židáci”.

    „Nemám nič proti židom, nemám rada židákov,” povedala v televízii s tým, že “židia na Ukrajine disponujú 80 % moci, zatiaľ čo tvoria len dve percentá jej obyvateľov”.

    Poukázala tiež, že súčasný ukrajinský predseda vlády Vladimir Hrojsman je židovského pôvodu. O židovských predkoch hovorila aj u ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. „Vskutku, časť vládnuceho establishmentu na Ukrajine nemá celkom ukrajinskú krv a o tom musíme hovoriť a tak konať,” povedala tiež Savčenková prednedávnom v rozhovore pre televíziu OneNews.

    Trocha pikantné na celej kauze je, že Savčenkovú, ktorú dlho väznili v Ruskej federácii, obhajoval advokát sa židovskými koreňmi Mark Feigin. Ten okrem iného poukázal, že pre pomoc, ktorú poskytoval Savčenkovej, čelil nátlaku zo strany ruských úradov.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -