Afričan: V Európe živorím. Nemôžem sa dočkať, kedy sa vrátim domov

    0
    Utečenci. Tepláková súprava a flip-flopy s talianskou trikolórou sú ich jediným majetkom. (Autor: ReproFoto: Blog J. Miškova)

    Senegalčan Seydou Fall má 39 rokov a živorí neďaleko slnkom zaliatej piesočnatej pláže v talianskom meste Carrara. Už sa nemôže dočkať, kedy sa vráti do rodného Senegalu. Žiadosť o azyl, ktorú v Taliansku podal, mu úrady zamietli, píše server.

    V letných mesiacoch na pláži ilegálne predáva uteráky, v zime ponúka dáždniky a slnečné okuliare v uliciach neďalekého mesta Massa. Život v Taliansku je podľa neho oveľa temnejší, než si predstavoval.

    „Človek má sen. Ale keď narazí na tunajšiu realitu a nie je dostatočne silný, dostane sa do problémov,“ hovorí. „Poznám veľa utečencov, ktorí majú skrátka hlad,“ dodáva.

    Senegalčan Seydou preto svoj sen o Európe vzdal.

    V rámci programu repatriácií mu talianska vláda zaplatí letenku domov. Navyše dostane štyristo eur v hotovosti.

    Ďalších 1 600 eur bude môcť použiť na to, aby si mohol v Senegale nájsť prácu alebo začať podnikať. V jeho prípade by to malo byť jednoduché, píše server s tým, že sa zapojí do pestovania búrskych orieškov na otcovej farme.

    Ako server podotýka, Seydou Fall je jedným zo zhruba pol milióna imigrantov, ktorí sa v Taliansku pokúšajú získať azyl alebo povolenie na pobyt.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -