Guantánamo je skvelé miesto pre teroristov. Trumpov minister spravodlivosti prehovoril a liberálny Washington kolektívne omdlel

    0
    Väzenie na americkej vojenskej základni Guantanamo Bay na Kube (Autor: SITA)

    Minister spravodlivosti v administratíve Donalda Trumpa Jeff Sessions vyhlásil, že ho netrápia výčitky svedomia pre ľudí zadržiavaných na kubánskej základni Guantánamo, pretože je to „skvelé miesto“. Jeho slová priniesol server televízie ABC. Minister tak dal jasne najavo, že nie je rušeniu Guantánama naklonený.

    „Bol som tam niekoľkokrát ako senátor a je to skvelé miesto na zadržiavanie ľudí podozrivých z takýchto kriminálnych činov. Vydali sme veľa peňazí na to, aby sme to takto zariadili, a ja sa prikláňam k názoru, aby sme to zachovali. Kritika tohto miesta bola podľa môjho názoru veľmi prehnaná,“ zhrnul minister spravodlivosti svoj názor.

    Keď americké úrady zadržia ďalšie osoby podozrivé z terorizmu, bez výčitiek by vraj prezidentovi Donaldovi Trumpovi odporučil, aby ich poslal práve na túto základňu. Nevidí v tom žiadny právny problém. Zároveň nevidí problém v tom, že ľudia podozriví z terorizmu sú v Guantáname zadržiavaní mnoho rokov. Vníma ich totiž ako protivníkov Spojených štátov, ktorých možno označiť za vojnových zločincov a držať pod dohľadom tak dlho, kým sa boj s teroristami neskončí.

    Ľudia podozriví z teroristických aktivít by takisto mohli čeliť žalobám vojenských právnikov.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -