Fico, Danko, Sulík… Nebláznite! Imigrantov potrebujeme, tvrdí Mikloš

    0
    Ivan Mikloš (Autor: TASR)

    Bývalý financmajster Ivan Mikloš vo svojom komentári upozorňuje, že doma už nemáme jedinú politickú stranu, či dokonca politika, ktorý by nepodliehal hystérii v otázkach imigrantov a nehlásal škodlivé vyjadrenia. „K zástupu vedenému Ficom, Dankom a Sulíkom (pričom na pochopenie problému by mohol stačiť aj excel) sa už dokonca pridal aj inak veľmi racionálny Jozef Mihál,“ tvrdí.

    Už pred časom Mikloš upozorňoval, že v rámci EÚ máme najrýchlejšie starnúcu populáciu (z piatich ľudí v produktívnom veku v súčasnosti sa o 30 rokov dostaneme na úroveň dvoch aktívnych na jedného seniora). Podľa jeho slov tento údaj nevyrieši ani politika podporujúca vyššiu pôrodnosť. Teda bez existencie aktívnej proimigračnej politiky. Dôležitosť migrantov pre Slovensko Mikloš vysvetľoval v máji minulého roka aj TU.

    Ako príklad fungujúcej proimigračnej politiky uvádza susedné Poľsko, kde čelia rovnakému problému so starnutím populácie ako my. Za tri roky pribudlo v krajine milión Ukrajincov, pričom sa poľskí ekonómovia aj zamestnávatelia zhodujú, že sú pre ich krajinu a jej ekonomiku požehnaním, lebo by bez nich hrozil akútny nedostatok pracovnej sily. „Takže, páni politici, prosím vás, nebláznite! Imigrantov potrebujeme a budeme potrebovať zo všetkých krajín EÚ najviac, chceme ich najmenej, a vy, namiesto toho, aby ste predsudky zmierňovali a odstraňovali, ich ešte posilňujete,“ uzavrel Mikloš.

    - Reklama -