Robert Fico sa chváli bojom proti korupcii

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Premiér Robert Fico sa vo svojom komentári v Hospodárskych novinách vyjadril, že koalícia historického kompromisu je jedinou alternatívou pre Slovensko, pričom opozícia je rozhádzaná a rozpadajúca sa. Za nasledujúcu výzvu považuje predseda vlády boj proti korupcii.

    „V nasledujúcom období stoja pred nami ďalšie výzvy a za jednu z nich považujem boj s korupciou. Opozícia pri tejto téme premenila svoje tlačovky na súdne siene, kde vystupuje v úlohe polície, prokurátora aj sudcu. Dôsledky takéhoto nezodpovedného správania sú pre štát katastrofálne,“ píše Fico s tým, že sa potom vytvára nedôvera u ľudí voči polícii a prokuratúre, a tak narastá podpora extrémizmu a neštandardným politickým stranám.

    Robert Fico sa ďalej chváli, že z hľadiska legislatívy patrí Slovensko k vyspelým demokratickým krajinám, pričom on sám podpísal aj dohodu s OECD, ktorých experti uskutočnia protikorupčný audit. „Našu efektívnosť musíme oprieť o spoluprácu s mimovládnym sektorom a so samotnými občanmi. Z tohto dôvodu som sa stretol s predstaviteľmi Transparency International Slovensko, Aliancie Fair-play a Nadácie Zastavme korupciu,“ pokračuje Fico na adresu mimovládok, ktoré kedysi kritizoval.

    Výsledkom takéhoto stretnutia môže byť podľa neho návrh na zlepšenie zákona o oznamovateľoch protispoločenskej činnosti a zvýšenie otvorenosti a transparentnosti. „Nezastupiteľnú úlohu v efektívnom boji s korupciou má však občan. Každému jednému boli adresované moje slová, aby sa nebál a aktívne vstúpil do zápasu s korupciou. Aby v súčinnosti so zložkami štátu aktívne odhaľoval korupciu vo všetkých sférach spoločenského života,“ tvrdí premiér a poukazuje na kauzu úradníka z Pôdohospodárskej platobnej agentúry, pričom je presvedčený, že ideme po dobrej ceste, aby štát mal dôveru občanov. 

    - Reklama -