Páčili sa mu mladé Nemky. Hlavne v kroví. Lenže on im veľmi nie. Príbeh súdeného utečenca

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Znásilnenie šestnásťročného dievčaťa sa malo podľa obžaloby odohrať v septembri 2015 v štvrti mesta Mering St. Afra, ale 26-ročného páchateľa polícia zadržala až v máji nasledujúceho roka. Verejnosť v inak pokojnom mestečku tak žila celých osem mesiacov v neistote, ktorá výrazne ochromila tamojší život. Mladú ženu páchateľ oslovil na parkovisku v blízkosti železničných koľají. Následne ju chytil zozadu a vtiahol do blízkeho krovia, kde ju znásilnil.

    Súdne pojednávanie by malo podľa slov Nina Goldbecka z okresného súdu v Bambergu trvať šesť dní, v priebehu ktorých by malo byť vypočutých osem expertov a ďalších dvadsať očitých svedkov. Ako však Goldbeck uviedol, v prípade priznania obžalovaného či dosiahnutia dohody by mohlo byť pojednávanie výrazne kratšie. Súdny proces je prístupný verejnosti, ale, ako píše denník Augsburger Allgemeine, pri výpovedi svedkov bude musieť možno verejnosť opustiť sieň.

    Len deň pred znásilnením došlo k ďalšiemu incidentu niekoľko desiatok kilometrov od Meringu. Páchateľ zaútočil na dvadsaťročnú ženu, ktorá išla pešo do Schwabachu. Nejaký čas ju sledoval, následne sa na ňu vrhol zozadu a zvalil ju na zem, kde ju chcel sexuálne zneužiť. Žena sa však bránila tak vehementne, že násilník svoj plán nakoniec nedokončil.

    Vlani v máji došlo v tejto oblasti Švábska k ďalšiemu pokusu o znásilnenie, keď páchateľ napadol zozadu sedemnásťročnú dievčinu na cyklotrase. Mladá žena kričala o pomoc a pokúsila sa utiecť. Násilník ju však dostihol a začal dusil. Až keď všetko spozoroval iný cyklista, dievčinu pustil a utiekol. Krátko nato ho zatkla polícia a odvtedy sa nachádza vo väzbe. „Obžalovaný pochádza pravdepodobne z Tuniska a zrejme nežije vo Švábsku, pretože tu nie je registrovaný,“ píše denník.

    Následné testy DNA potvrdili, že páchateľom je ten istý človek. Tunisana pravdepodobne miestne migračné úrady nikdy neregistrovali, čo preňho môže mať podľa Augsburger Allgemeine ďalekosiahle dôsledky. „Ak bude usvedčený, bude si musieť vzhľadom na závažnosť trestného činu odsedieť dlhoročný trest. Prípadne ho môžu vyhostiť s tým, že už nikdy sa nebude môcť vrátiť späť do Nemecka,“ uzatvára denník.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -