“Gangsterský” islam v Európe. Takto sa mení náš kontinent na nepoznanie

    0
    Islamskí radikáli (Autor: Facebook, India Today)

    Integrovať do európskej spoločnosti státisíce migrantov, z ktorých veľkú časť tvoria ľudia z úplne odlišného kultúrneho aj náboženského prostredia, nie je jednoduché ani pre tie najvyspelejšie krajiny. Proti moslimom hľadajúcim v Európe lepšie podmienky na život a útočisko pred konfliktmi sa dvíha vlna odporu krajnej pravice vyvolaná opakovanými teroristickými útokmi. Je tu však nebezpečenstvo, ktoré predstavujú gangy moslimov ochotné štedro financovať džihád v zahraničí.  

    Varovania pred moslimami s európskymi pasmi, ktorí odcestovali na Blízky východ, aby tam bojovali po boku militantov z Islamského štátu a následne sa vrátili do Európy, nie sú v uplynulých rokoch nič nové. Týchto ľudí často monitorujú bezpečnostné zložky jednotlivých krajín, ale podľa európskej verzie portálu Gate Stone, ktorá sa odvoláva na nemecký Der Spiegel, je oveľa nebezpečnejší takzvaný „gangsterský islam“.

    Gangsterský islam je pojem, ktorý sa stal v uplynulých rokoch fenoménom mestských štvrtí po celej Európe, kde bývajú prevažne migranti moslimského pôvodu a kriminalita tam nie je práve najnižšia. Ide o prax, v ktorej sa miesi pouličná „západná“ kultúra mladých ľudí z moslimského prostredia na jednej strane a prvky radikálneho výkladu islamského náboženstva na druhej strane.   

    Nejde však iba o to, že by sa mladíci flákali po uliciach a zaoberali sa radikálnym islamom, či nebodaj prípravou teroristických útokov. V drvivej väčšine to ani nerobia a k terorizmu sa dostane len mizivé percento z nich. Oveľa viac sa však údajne nájde takých, ktorí sú ochotní pracovať pre gangy podporujúce skutočných džihádistov.

    Moslimské podsvetie

    K moslimskej mafii v európskych mestách sa podľa holandského experta na bezpečnosť pridávajú nielen tí moslimovia, ktorí sa odhodlajú odcestovať na Blízky východ a pridať sa k teroristom z IS. Po návrate sú to však práve oni, kto sa zaradí do podsvetia medzi rovnako zmýšľajúcich kriminálnikov a potom verbujú k moslimským gangstrom nových, zväčša mladých členov, ktorých často manipulujú pomocou prekrúteného výkladu islamskej viery.

    Sú to práve „navrátilci“ z bojov v Sýrii či Iraku, ktorí sú aj po návrate do Európy ochotní páchať kriminálnu činnosť pre moslimské gangy, aby mohli touto cestou sponzorovať medzinárodný džihád. Výnimkou však nie sú ani prípady, keď sa títo ľudia stanú teroristami.

    To, čo spája gangy a radikálnych islamistov do akýchsi hybridných foriem zločineckých organizácií, je podľa odborníkov fakt, že sú obe tieto skupiny ľudí priťahované násilím. Gangy islamských radikálov majú odpor voči európskej spoločnosti, väčšina z nich sú moslimovia, ktorí nenávidia židov a glorifikujú násilie.

    Nejde len o kriminalitu

    Predaj drog, vykrádanie obchodov či drobná kriminalita však nie sú až taký veľký problém, aj keď práve z týchto ilegálnych činností islamskí gangstri v Európe financujú teroristické činy džihádistov. Obrovský problém predstavuje fakt, že mladí moslimovia žijúci v prostredí pouličných gangov nerešpektujú žiadne autority, okrem islamu.

    Problém predstavuje fakt, že stále viac priaznivcov si získavajú medzi európskymi moslimami hudobníci, ktorí nie sú práve umiernení, čo sa týka náboženstva. Holandský raper moslimského pôvodu, ktorý vystupuje pod menom Ismo, je jedným z príkladov, ako pomocou hudby šíriť radikálne myšlienky.

    Ismo, ktorého najsledovanejšie video na portáli YouTube videlo za vyše dva roky takmer sedem miliónov ľudí, otvorene rapuje o tom, že „neverí slepo ničomu len Koránu“ a v texte dodáva aj to, že „nenávidí židov viac než nacistov“. Nechýba ani verš o tom, že by si nikdy nepodal ruku s homosexuálmi.

    Skutoční presvedčení islamisti sa snažia meniť spoločnosť pomocou správania inšpirovaného náboženstvom, ale moslimské gangy mladíkov to robia podľa expertov oveľa „pozemskejším spôsobom“ prístupnejším moslimom, ktorí sa už narodili v Európe. Pre radikálny islam je nezvyklé používať praktiky Západu na pretvorenie nemoslimskej spoločnosti a podľa Gatestone.eu je to nebezpečenstvo, ktoré si Európa stále neuvedomuje.

    - Reklama -