Dostal lukratívny flek bez potrebných znalostí? V štátnom podniku sa dejú zvláštne veci

    0
    Vojenský vrtuľník Mi-24 (Autor: TASR)

    Štátny podnik LPS SR robí dozor a riadi prelety a premávku v slovenskom vzdušnom priestore. Komerčné linky a nákladná preprava mu za každý prelet platia nemalé peniaze. Podnik vykazuje miliónové zisky, súhrnne za päť rokov to činí sumu 13 miliónov eur. Nový riaditeľ LPS SR má podľa zmluvy nárok na 10 percent z tejto sumy, ktorú mu bude ministerstvo dopravy okrem platu vyplácať každoročne ako odmenu.

    Do riaditeľského kresla by preto mal zasadnúť fundovaný človek. Minulý týždeň sa uskutočnilo výberové konanie, ktorého víťazom sa stal bývalý pilot bojového vrtuľníka Mi-24 Blažej Zaujec. Bývalý pilot Zaujec vyštudoval Vysokú vojenskú leteckú školu SNP v Košiciach a okrem obsluhy vrtuľníka krátko pôsobil na ministerstve obrany.

    Z jeho aktuálnej pozície vyplývajú početné zahraničné cesty, pri ktorých sa nový riaditeľ nezaobíde bez cudzieho jazyka. Podľa informácií Plus 7dní mal však Zaujec trhliny v komunikácii v anglickom jazyku, čo malo údajne zdvihnúť tlak jednému z členov komisie. Vo finále sa ale nič nezmenilo a bývalý pilot pozíciu získal. „Preverenie znalosti anglického jazyka bolo súčasťou pohovoru, na ktorom sa zúčastnilo sedem uchádzačov a z ktorého celkovo vyšiel pán Zaujec ako najúspešnejší uchádzač,“ informoval odbor komunikácie ministerstva dopravy.

    - Reklama -