Trump odsúdil útoky na židov. Veľmi ostro

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)
    Nový šéf Bieleho domu Donald Trump dôrazne odsúdil vyhrážky smerujúce proti židovským centrám. Tieto vyhrážky označil za strašné“ bolestivé.
     
    Podľa Trumpa im treba rozhodne čeliť a vykoreniť predsudky, nenávisť i zlo. Tieto slová Trump predniesol pri príležitosti otvorenia Múzea americko-africkej histórie a kultúry.
     
    Táto cesta bola zmysluplnou pripomienkou toho, prečo musíme bojovať proti fanatizmu, neznášanlivosti a nenávisti vo všetkých ich veľmi škaredých podobách,“ konštatoval prezident.
     
    Celý článok nájdete TU.
     
    Jedenásť židovských komunitných centier čelilo bombovým vyhrážkam. Nebolo to pritom zďaleka prvýkrát. Prvá vlna vyhrážok prišla v januári. Tak januárové, ako aj februárové hrozby sa ukázali ako falošné. V St. Louis bolo navyše poškodených okolo 200 náhrobkov na židovskom cintoríne.
     
    Prezidentova dcéra Ivanka Trumpová sa pripojila k svojmu otcovi a na sociálnej sieti Twitter sa židovských komunitných centier zastala. Zdôraznila, že Američania musia chrániť svoje obydlia vrátane náboženských centier. Ivanka Trumpová konvertovala na judaizmus v roku 2009.
    - Reklama -