VIDEO Neuveriteľný prejav Donalda Trumpa, o ktorom médiá radšej mlčia: Zdedili sme obrovský bordel. Tí, ktorí ohrozujú našu bezpečnosť, skončia vo väzení

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)
    Búrlivé ovácie, krik priaznivcov a transparenty s nápismi ako „ženy podporujú Trumpa“ alebo „veteráni podporujú Trumpa“ privítali Donalda Trumpa na Floride. Prvá dáma Melania Trumpová, ktorá svojho muža sprevádzala, začala stretnutie s priaznivcami prezidentského páru spoločnou modlitbou. Z hrdiel sa k nebesiam vznieslo: „Otče náš, ktorý si na nebesiach…“ Keď sa všetci pomodlili, Trumpová vyhlásila, že jej je cťou stáť pred občanmi v úlohe prvej dámy. „Vždy budem konať v súlade s najlepšími záujmami vás všetkých,“ zaznelo z jej úst.

    Som tu, pretože chcem byť medzi svojimi priateľmi

    Neskôr si vzal slovo 45. prezident USA Donald Trump. „Stojím pred vami mesiac po svojej inaugurácii a chcem vám povedať, aký pokrok už sme dosiahli v snahe urobiť Ameriku opäť veľkou. Stojím tu aj preto, aby som vám opísal naše plány do budúcnosti,“ povedal Trump na Floride. Aj v budúcnosti vraj plánuje pracovať v prospech všetkých občanov USA. To, čo sa v Amerike deje teraz, sa v tejto krajine nedialo nikdy predtým. Trump zopakoval, že stojí na čele veľkého hnutia, aké Amerika ešte nevidela. Toto hnutie zmení krajinu k lepšiemu.
     
    „Som tu, pretože chcem byť medzi svojimi priateľmi, chcem byť medzi ľuďmi. Chcem s vami hovoriť bez toho, aby niekto filtroval moje slová ako nepravdivé informácie (fake news). Nečestné médiá publikujú jednu lživú správu za druhou bez toho, aby uviedli zdroj svojich informácií,“ udrel Trump. Vraj musí svojich priaznivcov chrániť. Prezident im oznámil, že mnohé médiá v tejto chvíli odmietajú plniť svoju povinnosť a nechcú pravdivo informovať občanov o tom, čo sa deje. „Ale zase začnú, to vám hovorím,“ uisťoval svojich priaznivcov.
     
    „Médiá sú súčasťou veľkého problému, skorumpovaného systému. Thomas Jefferson, Andrew Jackson, Abraham Lincoln a mnoho ďalších našich veľkých prezidentov bojovalo proti klamstvám médií,“ burácal ďalej Trump. To isté chce podľa svojich vlastných slov robiť aj on sám. Kým budú médiá klamať, tak s nimi on nepotiahne za jeden povraz.
     
    „Thomas Jefferson raz povedal, že sa nedá veriť ničomu, čo sa dá vidieť v novinách… Ale ani všetky ich lži, nereprezentatívne výroky a falošné príbehy nás nedokázali poraziť na ceste primárkami,“ konštatoval ďalej Trump s odkazom na svoju púť za prezidentským úradom. „Aj dnes budeme pokračovať na ceste k víťazstvu, k víťazstvu, k víťazstvu,“ povedal priaznivcom Trump. Nasledoval búrlivý potlesk.

    Zdedili sme obrovský bordel, ale dáme ho do poriadku

    „Nenecháme si falošnými správami diktovať, čo by sme mali robiť, ako by sme mali žiť a v čo smieme veriť. Sme slobodní a nezávislí ľudia, ktorí dokážu robiť vlastné rozhodnutia. Dnes sme tu, aby sme vyslovili pravdu, celú pravdu a nič len pravdu,“ vyhlásil Trump. Uisťoval svojich priaznivcov, že im načúva a bude konať v súlade s ich želaniami.
     
    „A, mimochodom, keď sa pozriete na to, čo sme v takom krátkom čase dokázali, tak v Bielom dome robíme, čo môžeme,“ konštatoval, „a môžem vám povedať, že sme zdedili jeden veľký bordel.“ Trump sa tým vraj nenechá odradiť a bude ďalej dávať krajinu do poriadku. Spolu so svojím ministrom pre vnútornú bezpečnosť Johnom Kellym urobí všetko pre to, aby urobil Ameriku znova bezpečnou. Tí, ktorí bezpečnosť Ameriky ohrozujú, skončia vo väzení alebo za hranicami. Zabezpečí hranice, zabezpečí ľuďom pokoj a zabezpečí im výhody z obchodu s ostatnými krajinami. Nepripustí podobné „katastrofy“, ako bola Transpacifická zmluva (TPPA) s ázijskými krajinami.
     
    Okrem toho Trump chce prinútiť firmy, aby neodchádzali zo Spojených štátov a vyrábali skvelý americký tovar doma v Amerike. Keď ho neposlúchnu, uvalí na ne obrovské clá. „S tým som začal ešte predtým, než som nastúpil do úradu,“ zosilňoval hlas. To prinesie Američanom tisíce nových pracovných miest a nové príjmy, ktoré navyše Trump ponechá vo vreckách ľudí, pretože zníži dane. Zopakoval tiež, že zruší „katastrofu s názvom ObamaCare“.
     
    A zdá sa, že všetkým týmto sľubom veria aj investori a dúfajú v lepšie zajtrajšky. Svedčí o tom aj rast akciových trhov za morom, ktorý Spojené štáty už dlho nezažili.
     
     
    - Reklama -