Slovenky prežívali v Británii nočnú moru. Namiesto práce skončili v prostitúcii

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, LV Criminal Defense)

    Na stránke európskeho policajného úradu Europolu, ktorý sídli v Haagu, bola uverejnená správa, že policajné orgány zo Slovenska a Spojeného kráľovstva spolu s podporou Europolu a Eurojustu (Jednotka Európskej únie pre justičnú spoluprácu), rozložili skupinu organizovaného zločinu zapojenú do obchodovania so slovenskými ženami. Tým skupina sľubovala prácu a sobáše v krajine. Namiesto toho však úbohé obete skončili v prostitúcii. 

    Domové prehliadky v Glasgowe vykonala škótska polícia minulý týždeň. Až päticu podozrivých zatkli a umiestnili v policajnej väzbe. Medzi potenciálnymi obeťami obchodovania malo byť šestnásť žien, ktoré identifikovali pri policajnej razii. Okrem toho zadržali aj značné množstvo dôkazov, napríklad aj niekoľko pasov, mobilov či väčšie sumy hotovosti.

    Cez víkend sa uskutočnila tiež druhá fáza tohto koordinovaného postupu medzi policajnými zložkami z EÚ. Tentokrát sa záťah konal v Trebišove, kde vykonali štyri domové prehliadky a štyria ľudia boli zatknutí.

    Europol tak aktívne vyjadroval operačnú a analytickú podporu na Slovensku, ale aj v Spojenom kráľovstve počas celého vyšetrovania. 

    - Reklama -