Saskár sa obul do Fica. Jeho graf má byť chybný ako slávny graf Kažimíra

    0
    Karol Galek (SaS) (Autor: galek.sk)

    Na svojom Facebooku zverejnil Robert Fico graf vývoja cien elektrickej energie. Dva najvyššie modré stĺpce majú byť vizitkou Igora Matovič a Richarda Sulíka, ktorí sedeli vo vláde Ivety Radičovej. Podľa Fica „ceny elektrickej energie boli za vlády I. Radičovej najvyššie a naopak, počas mojej druhej vlády klesali“, uzavrel Fico. Maslo na hlave má podľa neho opozícia a svoju vládu stavia do úlohy záchrannej brzdy, keď zlyhajú úrady.

    Zdroj: Facebook/Robert Fico

    V piatok sa však do premiéra obul Karol Galek zo SaS, ktorý na videu na Facebooku strany Sloboda a Solidarita vysvetľuje, ako to podľa neho skutočne bolo.

    „Robert Fico sa asi nechal inšpirovať svojím ministrom Kažimírom, ktorý je veľmi dobre známy tým, ako sa dá s grafmi narábať a ako sa dajú všelijako upravovať,“ začal Galek. Ficov graf je podľa neho chybný v tom, že nesedí mierka. Graf nezačína od nuly ale od 110.

    Galek ukázal aj to ako mal vyzerať skutočne graf prezentovaný Ficom. „Je tu stále v rokoch 2011-2012 pomerne výrazný nárast, ale Jozef Holjenčík v televízii priznal, že ten nárast nie je spôsobený nesprávnou reguláciou, ale naopak, obnoviteľnými zdrojmi, kombinovanou výrobou elektriny a tepla a podporou elektriny, ktorá sa vyrába z domáceho uhlia,“ dodal Galek.

    Cena energie sa má skladať z ceny samotnej komodity a regulovaných poplatkov. Ceny komodity podľa Galeka skutočne klesli, ale to zabezpečuje trh a nie regulátor či Fico.

    „Takže, keď Robert Fico hovorí o stabilných cenách, tak tým má vlastne na mysli stabilné zisky distribučných spoločností. Koncová cena elektriny nie je výsledok práce vlády, ale nezávislého úradu,” uzavrel poslanec s tým, že napokon celý graf  roztrhol.

    Zdroj: Facebook/Sloboda a Solidarita

     

    - Reklama -