Švédskemu policajtovi povolili nervy a napísal na Facebook, čo všetko napáchali v jeho meste imigranti za jediný týždeň. Vzápätí ho začali vyšetrovať

    0
    Imigranti vo Švédsku (ilustračné foto) (Autor: SITA)

    „Už ma to, kur*a, unavuje. To, čo tu napíšem, nie je politicky korektné, ale mne už je to jedno. Riskujem kariéru a osobné ohodnotenie, hoci je to pravda. Je mi to jedno, lebo by som aj tak po 47 rokoch išiel za chvíľu do dôchodku,“ píše vo svojom príspevku švédsky vyšetrovateľ.

    „Tu je to, s čím som prišiel od pondelka do piatku do styku: znásilnenie, znásilnenie, lúpež, úmyselné ublíženie na zdraví, pokus o znásilnenie, znásilnenie, vydieranie…“ vymenoval Peter Springare zločiny, ktoré počas pracovného týždňa vyšetroval. Zoznam je dlhý a zločiny sa v ňom opakujú, najčastejšie znásilnenia, píše server.

    Podľa servera potom policajt vymenoval aj národnosti ľudí, ktorí sa mali uvedených trestných činov dopustiť. „Irak, Irak, Turecko, Sýria, Afganistan, Somálsko, Somálsko, znovu Sýria, pôvod neznámy, pôvod neznámy, Švédsko. Polovica podozrivých nemá platné doklady, čo obvykle znamená, že klamú o svojej národnosti a totožnosti,“ napísal ďalej Springare.

    Ako server uvádza, policajtovo tvrdenie sa nedá nestranne overiť, lebo štatistiky o pôvode páchateľov trestnej činnosti sa neevidujú.

    Polícia už na predmetný príspevok reagovala. Začala interné vyšetrovanie pre podozrenie, že Springare sa dopustil podnecovania k rasovej nenávisti, dodal server.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -