Šikana pod Nesrovnalom? Na bratislavskom magistráte robia premyslené čistky, hovorí jeho predchodca

    0
    Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

    Bývalá mestská dopravná inžinierka Táňa Kratochvílová bola prvá, ktorá otvorene skritizovala pracovné podmienky na magistráte, informuje denník Plus jeden deň. Podľa jej slov nadriadený nadáva, zamestnancov ponižuje, vykrikuje po nich a vyhráža sa prepúšťaním. Systematicky na zamestnancov útočí, zasadá si nich a snaží sa ich vytlačiť z úradu.

    Kratochvílová nie je zďaleka jediná, ktorá sa na pracovné prostredie na magistráte sťažovala. Bývalá referentka Zuzana Aufrichtová sa podieľala na príprave parkovacej politiky mesta. Po tom, ako upozornila na nedostatky v pripravovanom novom systéme, ktorých dôsledkom by mesto mohlo prísť o milióny eur, začala sa podľa jej slov šikana. Začali jej meniť hodiny v dochádzke, kričať na ňu, ohovárať ju a dokonca kontrolovať, s kým chodí na obedy.

    Obidve bývalé pracovníčky magistrátu patria k 95 zamestnancom, ktorí v posledných dvoch rokoch z úradu odišli alebo boli nútení odísť. Magistrát hlavného mesta má niečo menej ako 600 zamestnancov. Necelá stovka odídených tak predstavuje pomerne veľkú časť. Podľa Kratochvílovej mesto prepúšťa odborníkov a často ich nenahrádza novými, čo považuje za neprofesionálny prístup. Zároveň si myslí, že má ísť o odstraňovanie nepohodlných zamestnancov a upevňovanie moci. Súhlasí s ňou aj bývalý primátor Milan Ftáčnik, podľa ktorého ide o zámerné čistky na radnici.

    Súčasné vedenie radnice takéto obvinenia dôrazne odmieta. Vo vyjadrení uvádza, že žiadne sťažnosti na šikanu neeviduje a pracovno-právne vzťahy rieši v zmysle Zákonníka práce. Uvoľnené pozície magistrát priebežne obsadzuje.

    - Reklama -