Žije si ako pán. Paška si postavil luxusnú vilu

    0
    Pavol Paška, niekdajší podpredseda strany Smer-SD (Autor: SITA)

    Bývalý predseda parlamentu za Smer Pavol Paška vlastní podľa denníka SME nový moderný dom v košickej mestskej časti Kavečany.

    Podľa výpisu z katastra nehnuteľností má byť vlastníkom domu a priľahlých pozemkov eseročka Komed. Táto firma je známa z minulosti hlavne tým, že mala vysoké príjmy a zisky napriek tomu, že nemala zamestnancov. Upozorňovali na to v roku 2014 opoziční poslanci, pričom Paška ako vtedajší predseda NR SR príjmy nepriznal.

    Hoci má Pavol Paška stále uvedený trvalý pobyt na adrese Mestského parku 1 v mestskej časti Staré Mesto Košice, tak nie je isté, či sa do novej stavby presťahuje. Do roku 2007 býval Paška v trojizbovom byte na šiestom poschodí. Po presťahovaní sa do luxusného dvojpodlažného apartmánu, ktorý susedí s Mestským parkom, bol kritizovaný verejnosťou aj niektorými politikmi.

    Nová nehnuteľnosť má zastavaných 200 metrov štvorcových a okolo domu sú pozemky v rozlohe 1 500 metrov štvorcových.

    Denník Plus JEDEN DEŇ zverejnil aj pocity ľudí, ktorí bývajú v tejto lokalite. „Toto nie je typická budova, ale luxusná rodinná vila. Keby ste videli, koľko sa tu otočilo domiešavačov s betónom, normálne by z toho množstva postavili aspoň tri klasické domy. Veď len okná priviezli na dvoch kamiónoch,“ povedal denníku jeden zo susedov.

    Tlačový odbor strany Smer odmietol na otázky reagovať. „Sme súkromná osoba, preto nie sme povinní nikomu nič vysvetľovať,“ povedala žena z miesta sídla Paškovej firmy denníku Plus JEDEN DEŇ.

    Podľa realitného makléra, ktorého oslovil denník, sa cena môže pohybovať okolo 800-tisíc eur. Taktiež záleží na vybavení a príslušenstve domu.

    - Reklama -