Zaplatili ste to aj vy. Fico si užíval VIP salónik za sumu, z ktorej sa vám zatočí hlava

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    Premiér Robert Fico bol podľa denníka Plus 1 deň 16. januára na otočku v Paríži, doprial si však poriadny luxus za peniaze daňových poplatníkov.

    V Paríži sa predseda vlády stretol so šéfom OECD Angelom Gurrióm, kde podpísali spoločné prehlásenie o spolupráci pri boji proti korupcii. Nakoniec mali aj spoločnú tlačovú konferenciu.

    Program premiéra mal trvať od jedenástej do jednej. Cestou naspäť do Bratislavy si Fico doprial pauzu vo VIP salóniku za 1 606 eur.

    Úrad vlády však takéto počínanie obhajuje s tým, že s premiérom cestovalo 16 ľudí a na osobu to vychádzalo teda 95 eur. „Využívanie VIP salónika na letiskách je štandardná súčasť zahraničných ciest ústavných činiteľov,“ povedali z úradu vlády pre denník. Priestor mal tak slúžiť aj ako zóna s potrebnými bezpečnostnými podmienkami.

    Čo všetko si premiér s jeho ľuďmi dopriali, však ostalo bez odpovede. „Finančné náklady zodpovedajú štandardu a cenovým reláciám, ktoré v tejto oblasti poskytuje letisko Orly v Paríži,“ dodal tlačový odbor Úradu vlády SR.

    Hoci by mali byť faktúry hradené ministerstvom vnútra, tak sú zobrazené na internetovej stránke Úradu vlády SR. Zoznam osôb však nebol upresnený. Podľa denníka mala Roberta Fica sprevádzať aj známa hlavná štátna radkyňa Majka Trošková.

    - Reklama -