Obama bol vlk v ovčom rúchu, zato Trump… Zakladateľ portálu WikiLeaks hodnotí

    0
    Donald J. Trump a Barack Obama (Autor: TASR)
    Assange sa v rozhovore so Santiagom O'Donnellom z argentínskeho denníka Página/12 vyjadril k stavbe steny medzi USA a Mexikom, prezradil, čo si myslí o Obamovi aj Trumpovi a priznal, že na ekvádorskej ambasáde v Londýne mu už rok robí spoločnosť mačka, ktorá mala pôvodne potešiť diplomatický personál. 
     
    Zakladateľ WikiLeaks bol mimoriadne otvorený pri faktoch o zverejnení emailovej komunikácie Hillary Clintonovej a uviedol, že jej prehra bola pre neho a jeho kolegov prekvapením. „Nezverejnili sme to v prospech Trumpa. Zverejnili sme to z vlastných dôvodov. Pozrite sa na to z pohľadu WikiLeaks. Mali sme prístup k dôležitým informáciám a vedeli sme, ako Clintonovej sieť funguje vo Washingtone a v Demokratickej strane len a len preto, že si naše zdroje boli isté, že tieto informácie zverejníme riadnym spôsobom a v kontexte, ktorý bude mať čo najväčší efekt. Nemysleli sme si, že establishment nechá Trumpa zvíťaziť,“ povedal Assange. 
     
    V rozhovore došlo aj na porovnanie Baracka Obamu a Donalda Trumpa. Bývalého šéfa Bieleho domu Assange prirovnal k „vlkovi v ovčom rúchu“ a dodal, že súčasná administratíva je „vlk v koži vlka“ a nič nepredstiera. „Je jednoduchšie vyrovnať sa s vlkom, ktorý nie je v prestrojení,“ dodal. 
     
    Nechýbalo ani hodnotenie Trumpovho vystupovania. „Fakt je, že (Trump) je mizogýn a rasista, to sme všetci videli. Také správanie prejavil. Koľko z toho bolo úprimné a koľko bolo založené na úlohe bieleho republikána, to neviem,“ zhodnotil Assange. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -