Tomáš ako víťaz? Výboru nemusí vysvetliť svoj údajný konflikt záujmov

    0
    Erik Tomáš poslanec NR SR (Autor: TASR)

    Vládni poslanci nevideli v Tomášovom konaní porušenie zákona o konflikte záujmov. Predseda výboru Martin Poliačik z SaS si myslí, že by bolo dobré situáciu vysvetliť, a preto chcel začať konanie. “Obsah návrhu je irelevantný,” zdôraznil podpredseda výboru Juraj Blanár (Smer-SD) s tým, že Tomáš svojím konaním nič nezískal. Jozef Burian zo Smeru-SD nevidí problém v stretnutí poslanca s kýmkoľvek. Môže tak podľa neho urobiť na akomkoľvek mieste.

    Podnet na Tomáša dali poslanci SaS, nazdávajú sa, že konal v rozpore s verejným záujmom. Liberáli pripomenuli stretnutie Erika Tomáša s predstaviteľmi galantského resocializačného zariadenia, ktoré je predmetom vyšetrovania v kauze sexuálneho zneužívania maloletých. Poslancom SaS prekáža, že sa stretli na úrade vlády, kde poslanec Tomáš pôsobí ako poradca premiéra. Stretnutie sa konalo počas rokovania parlamentu. Problémom je podľa SaS aj to, že predmetom stretnutia bolo mediálne poradenstvo.

    „Sme presvedčení, že je v rozpore s etickými a právnymi záväzkami poslanca NR SR, aby v čase, kedy má byť v pléne a hlasovať o zákonoch, pripravoval a poskytoval mediálne poradenstvo osobe podozrivej z trestnej činnosti priamo na Úrade vlády SR,” uviedla SaS. Pripomenula aj to, že Tomáš bez súhlasu zverejnil list poškodenej, ktorý mohol napomôcť pri objasnení skutku, čím sa priamo zainteresoval do kauzy.

    Tomáš nedávno označil podnet za šikanu zo strany SaS. “Ani táto smiešna snaha o šikanu zo strany SaS mi nezabráni v slobodnom výkone mandátu poslanca. Ako jediný som sa stretol so všetkými zainteresovanými v tomto prípade, teda s vedením Čistého dňa, klientmi i rodičmi, vrátane matky Natálie,” uviedol v reakcii. Strana SaS podľa jeho slov hrubo a cynicky zneužíva túto tému na svoje politické ciele.

    - Reklama -