Kto chce Donalda biť, palicu si nájde. Takto sa niekoľko dní riešilo niečo, čo prezident vôbec neurobil

    0
    Protesty proti Donaldovi Trumpovi (Autor: TASR)

    „Donald Trump je rasista,“ myslia si jeho odporcovia. A majú tak o to väčší dôvod sledovať, čo sa deje okolo každoročnej akcie Mesiac černošskej histórie. Zruší Trump túto akciu? Alebo ju nejako štipľavo okomentuje? Trump nič nezrušil. Podľa médií ju len premenoval. Z Mesiaca černošskej histórie sa stal Mesiac afroamerickej histórie.

    „Až na to, že Trump nič nepremenoval. Je síce pravda, že ,Black‘ sa používa častejšie, ale od roku 1976, keď Gerald Ford ako prvý prezident akciu formálne vyhlásil, sa v oficiálnych dokumentoch prezidentov a Kongresu vyskytujú oba názvy. Išlo o totálnu neudalosť, ktorá však na sociálnych sieťach zabrala nemálo času a energie. Trump nielenže akciu nezrušil, ale navyše usporiadal pri jej príležitosti raňajky so svojimi černošskými podporovateľmi. Tam si opäť vyslúžil pozornosť a posmešky médií, keď spontánne prezradil, že si myslí, že Frederick Douglass, známy černošský abolicionista (1818 – 1895), je žijúca postava,“ píše Weiss.

    Ale keď sa pozriete na video z akcie Donalda Trumpa, zistíte, že 45. prezident USA nerozpráva o Frederickovi Douglassovi ako o živom človeku. Prezident len hovorí, že tento muž odviedol kus práce. Ocenil však aj ďalších Afroameričanov, ktorí sa zaslúžili o zrovnoprávnenie černochov s belochmi v USA. Keby tieto vety vyslovil niekto iný ako Trump, nikto by tomu asi nevenoval pozornosť. Lenže predniesol ich Trump a americkí novinári využijú akúkoľvek príležitosť, aby ho mohli podpichnúť.

    Celý komentár si môžete prečítať TU.

    - Reklama -