Najtvrdšia nadávka a antisemitská narážka. Slovníkom starostu košickej mestskej časti sa zaoberá aj prokuratúra

    0

    Nezávislý poslanec mesta Košice a mestskej časti Sever Jaroslav Polaček zverejnil správy starostu košickej mestskej časti Sever Mariána Gaja. Urobil tak na svojom Facebooku s odôvodnením, že v piatok 27. 1. bolo 72. výročie holokaustu, pri ktorom bolo zavraždených viac ako šesť miliónov židov.

    „Preto som sa rozhodol, že zverejním komunikáciu starostu MČ Košice – Sever Mariána Gaja, ktorou napáda ľudí židovského pôvodu, ľudí s iným politickým názorom zo služobného telefónu mestskej časti. Z telefónu, ktorý je platený z verejných zdrojov nás, obyvateľov tejto krajiny,“ napísal Polaček.

    Starosta mal napísať okrem vulgarizmov aj slová: „Ti kúpim jednosmerný lístok do plinu, ty bezvýznamná hviezdička..myslím žltá.“

    Na konci statusu mestský poslanec Jaroslav Polaček vyzval na konanie proti takémuto rastúcemu extrémizmu. „Musíme sa týmto ľuďom postaviť, musíme im ukázať, že v našej spoločnosti nemajú miesto,“ uzavrel Jaroslav Polaček.

    Zdroj: Facebook/Jaroslav Polaček

    Starosta košickej mestskej časti Sever Marián Gaj na svoju reakciu nenechal dlho čakať. Na svojom Facebooku reagoval s tým, že „od človeka, ktorý je osobným priateľom úchyláka Gibodu, ktorý posielal svoj odfotený pohlavný úd ženám z úradu ani nič iné neočakávam. Asi napíšem Kiskovi aj ja, aby dal nejakú výzvu proti úchylákom“, napísal Gaj.

    Zároveň sa Gaj obul aj do médií. „Viem, že moje meno vám dvíha čítanosť vašich článkov a je mi to jedno. Úchylákovi medzi poslancami, ktorý posiela z nášho úradu svoj odfotený pohlavný úd, sa nevenujete, ale mne a mojej rodine hej. Je mi jedno, koľkokrát povytrhávate veci z kontextu. Ja s vami komunikovať nebudem,“ uzavrel starosta.

    Jaroslav Polaček sa mal podľa denníka Sme obrátiť aj na prokuratúru. „V posledných dňoch Polaček zverejnil aj esemesky, ktoré v minulosti prokuratúra neriešila a vyšetrovatelia sa nimi budú zaoberať,“ povedal hovorca Krajskej prokuratúry Košice Milan Filičko.

    Zdroj: Facebook/Marián Gaj

    - Reklama -