Mnoho zamestnancov bolo znechutených bojazlivým Obamom a Clintonovou, prehovoril bývalý agent CIA

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    CIA opustil John Brennan a jeho najbližší spolupracovníci. Philip Giraldi povedal pre The American Conservative, že to nepovažuje za nejakú veľkú tragédiu, pretože Brennan podľa jeho názoru CIA trochu spolitizoval. Posledný rok sa vraj snažil agentúru zreformovať na svoj obraz tak, aby odmenil tých, ktorí mu boli lojálni, a potrestal tých, ktorí vystupovali proti nemu. Nástup Trumpa do Bieleho domu nevítal, lebo tušil, že príde o miesto.

    Radoví pracovníci sa ale na nástup Donalda Trumpa pozerajú inak. 

    „Pointa je v tom, že sa väčšina pracovníkov agentúry len málo stará o to, ako Donald Trump vníma CIA, ak im bude aj naďalej platiť za ich prácu a bude im prejavovať aspoň štipku rešpektu. Neplánujú sa žiadne škrty v oblasti spravodajských služieb a niektorí ľudia veria, že by mohli byť ich rozpočty dokonca navýšené. (…) Verím, že väčšina zamestnancov, ktorí sa zvyčajne identifikujú s republikánmi, hlasovala za Donalda Trumpa. Mnohí boli viac než len znechutení bojazlivým Barackom Obamom a Hillary Clintonovou,“ usudzuje Giraldi.

    Bývalý pracovník CIA si je podľa vlastných slov vedomý, že sa vo vzťahu agentúry a Donalda Trumpa prejavili isté trhliny, ale Trump začal ihneď po svojom nástupe do funkcie túto situáciu napravovať. Hneď v prvý deň v úrade prezidenta zavítal do ústredia CIA a uistil zamestnancov, že stojí za nimi.

    Oni to pravdepodobne ocenili. A ešte dôležitejšie pre nich je, že budú od nového prezidenta dostávať plat, z ktorého budú môcť platiť hypotéky, školné svojim deťom, jedlo a tak podobne.

    - Reklama -