VIEME PRVÍ Ozbrojený kotlebovec mal robiť výtržnosti. Strana zaujala nekompromisné stanovisko

    0
    Filip Minka (Autor: Reprofoto/ trnavahora.sk )

    Ľudová strana Naše Slovensko sa spája s ďalším škandálom. Potom, ako prišiel krátko po marcových parlamentných voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky so zbraňou poslanec Peter Krupa, sa s ňou na verejnosti prezentoval aj ďalší kotlebovec.

    Ozbrojený poslanec obce Trnavá Hora za ĽSNS Filip Minka mal výtržnosti na verejnosti. Podľa informácií Aktuálne.sk by mal mať Minka zbraň v legálnej držbe a pri výtržnostiach ju nepoužil. Zákon však hovorí o tom, že držiteľ zbrane nemôže byť v žiadnom prípade pod vplyvom alkoholu.

    S miestnym poslancom spravila poriadok polícia. Parlamentné listy zisťovali, čo na Minkovo vyčíňanie hovorí strana. Podpredseda ĽSNS Milan Uhrík uviedol: „O incidente sme sa dozvedeli z medializovaných informácií,“ priznal a pokračoval, „takéto správanie akéhokoľvek poslanca tvrdo odsudzujeme, je neakceptovateľné a netolerovateľné.“

    Minkovo správanie neostane bez povšimnutia. „Vyzvali sme ho, aby sa vzdal mandátu poslanca miestneho zastupiteľstva,“ povedal pre PL Uhrík a doplnil, „inú personálnu zodpovednosť voči nemu nevieme vyviesť.“ Podľa podpredsedových slov je poslanec Minka aktuálne na péenke, ale po jej ukončení by sa mal odporúčaním zaoberať. „Viac spraviť nevieme, keďže nie je členom našej strany,“ dodal v závere Uhrík.

    - Reklama -