Nová kauza okolo Kočnera? Zvláštne prevody majetku za 20 miliónov eur

    0
    Marián Kočner (Autor: Peter Števkov)

    Internetový portál Aktuality.sk prišiel s novou kauzou Technopolu. Začiatkom decembra 2016 mali ľudia blízki Kočnerovi z firmy Technopol Servis dvakrát previesť majetok, ktorý vlastnili v budove Technopolu. Kočner podľa Aktualít získal dom v Bernolákove.

    „Ide o zvláštne prevody nehnuteľností z majetku Technopol Servis vrátane pozemkov a priestorov v budove v bratislavskej Petržalke, kde sú dnes najmä kancelárske a konferenčné priestory,“ píše sa na Aktualitách.

    Podľa Radovana Palu, ktorý je z advokátskej kancelárie Taylor Wessing a zastupuje pôvodné vedenie firmy Technopol Servis, bol z firmy „okamžite po nezákonnom prevzatí podľa pripraveného scenára intenzívne koordinovaným spôsobom a extrémne rýchlo vyvedený majetok v hodnote okolo 20 miliónov eur“.

    Nehnuteľnosti zo spomínanej spoločnosti mala získať novozaložená eseročka REALITY FOND s konateľom Petrom Horváthom, ktorý bol Kočnerovým obchodným partnerom. Dokonca táto eseročka získala úver vo výške päť miliónov eur z Privatbanky, ktorú ovláda finančná skupina Penta.

    Samotná spoločnosť Technopol Servis bola podľa Aktualít vlastnená schránkovými firmami z Ameriky (Delaware) a Anglicka (Londýn). Zaujímavou osobou v celej kauze je Denisa Pávková, ktorá sa mala vydávať za majoritnú akcionárku spomínanej spoločnosti. Polícia ju obvinila zo sprenevery akcií vo výške skoro 18 miliónov eur.

    Následne sa mal objaviť ďalší podnikateľ Jozef Dučák mladší, ktorý bol zapletený s Kočnerom v kauze pezinskej skládky. Dučák mal odvolať predstavenstvo firmy, meniť sídlo a upraviť stanovy.

    „7. decembra 2016 Dučák predal majetok Technopol Servis firme VertiCom, Firmu VertiCom získal dva mesiace predtým advokát Andrej Šabík, ktorý figuroval s Kočnerom v kauze Glance House,“ pokračuje odhalenie novinára z Aktualít. Šabík mal byť aj zapisovateľom na valnom zhromaždení Technopol Servis.

    Andrej Šabík vlastnil pozemky a časti budovy Technopolu iba deň. Následne ich predal spomínanej firme REALITY FOND, ktorú ovláda Peter Horváth, ktorý podnikal s Kočnerom.

    Týmto zvláštnym prevodom majetku Technopolu sa má už zaoberať aj súd. Taktiež má byť predmetom súdnych sporov aj Kočnerov dom. Marián Kočner tvrdí, že nič nevie a dom v Bernolákove kúpil cez inzerát.

    V súvislosti s históriou kauzy Technopol, ktorá je stále nevyšetrená, boli stíhaní aj syn Michala Kováča a Marián Kočner, ktorí dostali milosť.

    - Reklama -