Ľudia ako ona zabíjajú iných ľudí! Moslimka sa zverila s desivým zážitkom z londýnskej reštaurácie

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Moslimská žena Nahella Ashraf bola otrasená tým, čo sa môže stať priamo v hlavnom meste Veľkej Británie. Jedného večera sedela s priateľmi pri jedle s moslimskou šatkou na hlave. V reštaurácii boli asi trištvrte hodiny a keď dojedli, zrazu sa k pani Ashraf otočil elegantne oblečený muž, ktorý sedel pri inom stole za jej chrbtom.

    „Chystali sme sa na odchod, keď tu zrazu ma ten muž schmatol za ruku a kričal na mňa. Vzal ma za ruku a zdalo sa mi, že ma chce zdvihnúť z mojej stoličky,“ opísala britskému denníku The Independent. Všetko sa vraj odohralo veľmi rýchlo. Rýchlo k nim vraj dorazil muž z obsluhy a pýtal sa, či je tu nejaký problém. „Ako ju tu môžete mať?“ kričal vraj muž v reštaurácii. Následne sa naklonil tak, aby na ženu videl a napľul na ňu.

    Celý článok nájdete TU.

    Obsluha sa snažila muža vyviesť z reštaurácie, ale agresor ďalej zosilňoval hlas. „Ľudia ako ona zabíjajú iných ľudí,“ kričal a zrejme narážal na moslimských teroristov.

    Na miesto dorazila polícia, ale pokrikujúci muž medzitým odišiel. Nahella Ashraf je presvedčená, že sa stala obeťou nenávistného rasistického útoku. Polícia rieši incident ako prejav nenávisti, ale žena nechce skončiť len pri tom, aby jej incident šetrila polícia. Verí, že podobné hrôzy museli zažiť aj iné ženy a vyzýva ich, aby už nemlčali. „Je dôležité o tom hovoriť,“ apelovala dáma na ostatné ženy.

    Štyridsaťšesťročná moslimka by vraj nikdy neverila, že sa na verejnosti môže stať niečo podobné. V minulosti počula nejaké pokrikovanie, ale nevenovala mu pozornosť. Nikdy sa jej však nestalo, aby na ňu niekto fyzicky zaútočil na verejnom mieste.

    Pani Ashraf denníku tiež prezradila, že jej moslimskí priatelia pociťujú istý nepokoj. V tejto súvislosti sa začudovala, prečo novinári venujú toľko pozornosti tomu, ako sa obliekajú moslimské ženy, keď si odev iných žien takmer nevšímajú. Ako keby sa moslimské ženy obliekali po svojom len z donútenia a nie z vlastnej vôle.

    - Reklama -