Špehovanie na záchodoch, zúfalé vedomosti, islamistická propaganda. Do britskej moslimskej školy prišla inšpekcia a nestačila sa čudovať

    0
    Čítanie z Koránu pri modlitbách (Autor: SITA)
    Britský Daily Mail prináša informácie o otrasných zisteniach britskej školskej inšpekcie z jednej z moslimských škôl vo východnej časti britského hlavného mesta.
     
    Na toaletách čisto chlapčenskej školy inšpektori našli kamery.
     
    Obraz kamier bol prenášaný v uzavretom systéme školy, napr. na monitory na recepcii, kde ho mohli vidieť návštevníci,” píše sa v hodnotiacej správe. Vedúci predstavitelia školy neboli schopní povedať, kým a kedy boli kamery nainštalované. Ešte pred skončením inšpekcie však boli z toaliet odstránené.
     
    V šatniach sa povaľoval myší trus a ostré kovové predmety, ktorými si žiaci mohli ublížiť. Na dovŕšenie všetkého zlého našli inšpektori tiež knihu, ktorá opisovala z európskeho hľadiska veľmi nevhodný pohľad na ženy.
     
    Namiesto toho, aby sa študenti učili tolerancii, otváral sa tu priestor pre ich možnú radikalizáciu, čo je v priamom rozpore s prianím britskej vlády. Vedenie školy o knihe voľne prístupnej v školskej knižnici údajne nič nevedelo.
     
    Celý článok TU
     
    Inšpektori dospeli k záveru, že absolventi tejto školy budú absolútne nepripravení na život v modernej Veľkej Británii, a to aj pre už spomínaný pohľad na ženy.
     
    Úcta k ženám je síce počas štúdia podporovaná, ale len ako k rodičkám detí a matkám. Študenti majú príliš málo príležitostí dozvedieť sa niečo o postavení ženy v modernej spoločnosti,” spomína sa ďalej v správe.
     
    Na otázku inšpektorov, kto kandidoval v amerických prezidentských voľbách, si študenti spomenuli len na Donalda Trumpa. A keď na fotke uvideli súčasnú britskú premiérku Theresu Mayovú, mnohí zo študentov vôbec netušili, že sa pozerajú na premiérku.
     
    Hovorca školy oznámil, že vzdelávacie zariadenie chystá sťažnosť na postup inšpekcie, ktorý považuje za neadekvátny. Škola v žiadnom prípade nesúhlasí ani so závermi správy. Trvá na tom, že aj napriek čiastkovým nedostatkom žiaci v učebnom procese získavajú nevyhnutné poznatky.
    - Reklama -