Hanbím sa. Kaliňák by mal odstúpiť. Zamestnankyňa ministerstva prehovorila o pomeroch v rezorte

    0
    Robert Kaliňák, vicecepremiér a minister vnútra (Autor: Jozef Hübel)

    Monika Filipová je riaditeľkou odboru miestnej štátnej správy, samosprávy a zahraničných vzťahov na ministerstve vnútra. Vyštudovala právo na Univerzite Komenského v Bratislave, popritom aj čínsky jazyk a medzikultúrnu komunikáciu na tej istej univerzite. V Taiwane vyštudovala medzinárodné vzťahy na fakulte diplomacie. Popri všetkom robí od roku 2012 ešte aj externe doktorát na Filozofickej fakulte, Katedre východoázijských štúdií Univerzity Komenského.

    Táto šikovná mladá žena teraz v týždenníku .týždeň zverejnila otvorený list na podporu štátnych úradníkov, v ktorom opisuje frustráciu v práci pre štátnu správu. „…ako sa dá robiť pre tento skorumpovaný štát, v ktorom sa nevyšetrí žiadna kauza? Lebo ak si v tomto skorumpovanom systéme a nevyjdeš von, tak si jeho súčasťou a či chceš, alebo nechceš, identifikujú ťa s ním,“ píše Filipová, pričom priznáva, že drží palce tým, ktorí boli dotlačení k nezákonnému konaniu a s odhodlaním vystúpili pred verejnosť.

    V rozhovore pre Denník N Filipová tvrdí, že reakcie na list od zamestnancov ministerstva boli pozitívne, od nadriadených však nemá žiadnu reakciu. A čo kauza Bašternák, v ktorej sa topí jej nadriadený minister vnútra Robert Kaliňák? „Má to na mňa veľký dopad.  Bol to aj jeden z dôvodov, prečo som napísala ten list. Už som sa extrémne hanbila,“ prezradila Filipová, podľa ktorej by mal dlhoročný minister konečne odstúpiť.

    - Reklama -