Kým Rusi rozvracajú východ Ukrajiny, sankcie treba. Kiska nech znova kandiduje na prezidenta, tvrdí saskárka Zemanová

    0
    Anna Zemanová (Autor: TASR)

    Saskárka Anna Zemanová sa v parlamente venuje najmä problematike životného prostredia, jasné názory však má na viaceré politické problematiky. „So vstupom Turecka do EÚ nesúhlasím,” odpovedala napríklad Zemanová rázne na otázku čitateľa Parlamentných listov, či patrí krajina polmesiaca do Únie.

    Sulík je líder a Poliačik…

    Zemanová sa pritom aj v odpovediach profiluje ako jednoznačná zástankyňa predsedu strany. „Richard Sulík je líder, ktorý dokáže mobilizovať,” tvrdí Zemanová s tým, že prístup bývalého predsedu parlamentu ju zatiaľ nijako neprekvapil. „Počas volebnej kampane a ani v období po voľbách ma nič mimoriadne neprekvapilo. R. Sulík konal tak, ako som očakávala a v tej línii, ako hovoril vo volebnej kampani,“ ozrejmila. A čo bolo naopak pre Zemanovú najväčším prekvapením? „Správanie sa Bélu Bugára,“ uviedla saskárka jednoznačne.

    O interné konflikty v SaS sa zaujímal aj čitateľ s prezývkou Marcel, ktorý v tejto súvislosti spomenul pohľad Martin Poliačika, ktorý sa „vymedzuje proti konzervativizmu, obhajuje EÚ a ich štruktúry a je naklonený k pozývacej migračnej politike“, čo je podľa čitateľa v ostrom rozpore minimálne s názormi Richarda Sulíka. „Liberalizmus je fajn, ale výstup navonok zo strany by mal byť asi jednotný,“ konštatuje Marcel.

    V tomto prípade reagovala Zemanová diplomaticky. „Sme liberálna strana, kde nevládne diktát jednej osoby. Samozrejme, na niektoré témy je po diskusii naformulované oficiálne stanovisko strany, ktoré je navonok záväzné. To však neznamená, že osobný názor jednotlivca nemôže byť iný,“ tvrdí Zemanová, podľa ktorej ja na SaS hodnotná práve pestrosť názorov.

    Kiska nech zostane tam, kde je

    Čitateľa s prezývkou Marekovic zaujala vznikajúca strana Progresívne Slovensko, o ktorej sa špekuluje, že by mohla prezidenta Andreja Kisku zlanáriť do straníckej politiky. „Chlapci zabudli, že za 90 % problémov Západu môžu práve takíto progresívne ladení ľavičiari,“ napísal hodnotiaci čitateľ, ktorý položil otázku: „Myslíte si, že to bude pre vás konkurencia, aj keď sa skôr hlásia k ľavici?“

    Zemanová priznáva, že bude rada, ak bude Kiska opäť kandidovať na funkciu hlavy štátu. „Táto pozícia mu sedí a som rada, že je prezidentom,“ píše poslankyňa, ktorá považuje SaS za stranu „s vyzretými ľuďmi, jasným programom a čitateľným správaním sa“.

    „Žiadna nová strana nemôže byť v tomto zmysle konkurenciou,“ konštatuje presvedčená saskárka.

    Rusi sú na Kryme a pomáhajú rozvracať východ Ukrajiny…

    Tvrdo sa pritom Zemanová vyjadrila na otázku iného čitateľa, ktorého zaujímal postoj poslankyne k protiruským sankciám. „Zastávate rovnaký postoj ako náš premiér, ktorý tvrdí, že sankcie voči Rusku sú nesprávne a hlavne nezmyselné?“ spýtal sa čitateľ.

    „Kým sú Rusi na Kryme a naďalej pomáhajú rozvracať východ Ukrajiny, tak sú sankcie dôležité. Ak vymyslíme niečo lepšie, ako tento problém vyriešiť, vôbec sa tomu nebudem brániť, keďže si úprimne prajem zlepšenie vzťahov s Ruskom,“ napísala Zemanová s tým, že je pre ňu nateraz neakceptovateľné zrušiť sankcie bez toho, že by sa Rusi stiahli z ukrajinského územia.

    - Reklama -