Sú z nich „namäkko“. Sviatkujúcich politikov prebrali z letargie tieto dve dámy

    0
    To šampanské otvor ale ty, akoby vravela Petra Vlhová (vľavo) víťazke pretekov Veronike Velez-Zuzulovej (Autor: TASR)

    Gratulácie nemali konca-kraja. Opäť sa raz potvrdilo, že ak niečo dokáže našich politikov dokonale spojiť, tak to rozhodne nie je politika. Asi najúčinnejším „integračným nástrojom“ sa dlhodobo ukazuje šport.

    Futbalisti, hokejisti, prípadne olympijskí medailisti s dvojkrížom na prsiach okamžite vzbudia vlnu nadšenia nielen medzi bežnými ľuďmi, ale rovnako tak aj medzi politikmi. A tak to bolo aj dnes, keď svojimi famóznymi výkonmi potešili slovenského športového fanúšika hneď dve naše lyžiarky, Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová.

    V slalome Svetového pohára v chorvátskom Záhrebe totiž zažilo dnes slovenské lyžovanie historický okamih.

    Na stupni víťazov sa okrem najrýchlejšej Zuzulovej objavila hneď za ňou druhá naša zástupkyňa Petra Vlhová. Skvelý slovensko-český večer ešte potvrdila tretím miestom česká reprezentantka Šárka Strachová (v minulosti pretekala aj pod priezviskom Záhrobská – pozn. red.).

    Skúsenejšia Velez-Zuzulová si pripísala prvý triumf v prebiehajúcej sezóne, celkovo išlo o jej piate prvenstvo v prestížnom seriáli a štvrté v klasickom slalome. Tridsaťdvaročná Bratislavčanka tak dokonale využila vypadnutie najväčšej favoritky a suverénky tohto ročníka Američanky Mikaely Shiffrinovej, ktorá nedokončila prvé kolo.

    Ak by aj teoreticky bojovala v druhom kole o víťazstvo, na pódiu by Slovenky aj tak nechýbali.

    Fantastické jazdy našich reprezentantiek dokonale rozradostili celé naše politické spektrum a facebookové „gratulačky“ sa objavili na sieti takmer okamžite.

    Europoslanec Ivan Štefanec patrí medzi najväčších športových fanúšikov spomedzi našich politikov a nesklamal ani tentoraz.

    S gratuláciou sa poponáhľal aj Robert Fico, ktorý nezabudol vyzdvihnúť, že „je to historický úspech nášho lyžovania“, pričom svoj status doplnil fotografiou víťazného tria.

    Bokom nezostal ani prezident Andrej Kiska, ktorý má k športu, respektíve našim športovcom tiež veľmi kladný vzťah. Triumfujúce Slovenky označil ako „kráľovnú a princeznú“, pričom vo svojom statuse ešte podotkol, že hoci „nemáme Alpy, ale napriek tomu sme vďaka našim dievčatám a ich tímom svetová slalomárska veľmoc“.

    Rovnako ako premiér Fico aj hlava štátu pridala rovnakú fotografiu pod svoj text.

    A takto by sme mohli pokračovať ďalej. Predseda NR SR Andrej Danko či opozičná strana OĽaNO takisto úprimne pogratulovali našim lyžiarkam.

    - Reklama -