VIDEO Toto je Švédsko alebo vojna v Iraku? Zábery z Malmö ukazujú silvestrovský chaos

    0
    Silvester v Malmo (Autor: TASR)

    Scény zo silvestrovského Malmö pripomínajú udalosti v minuloročnom Kolíne, keď počas osláv Nového roka došlo za vybuchovania pyrotechniky k sexuálnemu obťažovaniu stoviek nemeckých žien. Na rozdiel od Kolína však takmer žiadni pôvodní obyvatelia nie sú na záberoch z Malmö vidieť, pričom všetci prítomní sa zdajú byť prisťahovalcami blízkovýchodného alebo severoafrického pôvodu.

    Klip ukazuje, ako muži zdvíhajú škatule, ktoré strieľajú ohňostroj do vzduchu a otáčajú ich smerom k davom. Viaceré výbuchy pyrotechniky tak končia medzi ľuďmi. Na jednom zo záberov je dokonca vidieť, ako sa pravdepodobne zranená žena v hidžábe schováva za autom a kryje si tvár.

    Celá scéna tak vzdialene pripomína vojnovú zónu a nebyť severskej klímy, vysvieteného vianočného stromčeka a niekoľkých vozidiel švédskej polície, asi by ste nepovedali, že môže ísť o severskú európsku krajinu.

    Malmö je známe ako ukážkový príklad zlého prístupu k integrácii imigrantov z islamského sveta. Okrem bežnej kriminality migrantov trápia toto tretie najväčšie mesto Švédska aj početné podpaľačské útoky. Za jeden z takýchto činov dokonca priznal zodpovednosť Islamský štát.

    - Reklama -