Neexistuje žiadny dôkaz, že Rusko ovplyvnilo výsledky našich volieb, vyhlásil Trump jednoznačne

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Tieto útoky mali totiž podľa demokratických činiteľov pomôcť práve tomuto republikánskemu kandidátovi.

    “Mainstreamové médiá zveličujú skutočnosť, že Rusko malo mať vplyv na voľby, operujú však nulovými dôkazmi,” uviedol v utorok pre spravodajskú stanicu Fox News hovorca novozvoleného prezidenta Sean Spicer.

    Spicer, ktorý sa po Trumpovej inaugurácii 20. januára stane novým tlačovým hovorcom Bieleho domu, však zdôraznil, že akékoľvek kybernetické útoky sú “nesprávne”. Zopakoval tiež Trumpove varovanie z uplynulého víkendu ohľadom príliš skorého vyvodzovania dôsledkov a obviňovania Moskvy z tejto činnosti.

    Dosluhujúci prezident USA Barack Obama uviedol, že dôkazy o zásahu Ruska do volieb sú také presvedčivé, že sa minulý týždeň rozhodol vyhostiť 35 ruských diplomatov a uvaliť nové sankcie na Rusko. Hoci dané opatrenia podporili zákonodarcovia z oboch strán, Trump tieto obvinenia opakovane bagatelizoval.

    Trump, ktorý už dostáva rovnaké informácie od tajných služieb ako Obama, vyhlásil, že vie o veciach, o ktorých iní nevedia, a časť týchto údajov zverejní dnes alebo v stredu, uviedla spravodajská stanica Slobodná Európa (RFL/RL).

    “Bude hovoriť o svojich záveroch a aktuálnej situácii. Neodhalí však nič z toho, čo mu bolo poskytnuté dôverne,” doplnil v utorok Spicer pre spravodajskú stanicu CNN.

    - Reklama -