Poliak sa vyhrážal bombou v lietadle. Takýto je verdikt

    0
    Unesené lietadlo spoločnosti EgyptAir (Autor: SITA)

    Tam budú ďalej skúmať jeho duševný stav a rozhodnú, či bude voči nemu zastavené trestné stíhanie za šírenie poplašnej správy a ohrozenie lietadla. 

    Hovorkyňa cudzineckej polície ČR Kateřina Rendlová Českej televízii povedala, že ak znalci “dospejú k záveru, že v čase spáchania skutku nebol trestne zodpovedný v súvislosti so svojím psychickým stavom, bude stíhanie zastavené,” a muž bude zrejme odovzdaný do Poľska. “Je to poľský občan a stalo sa to na palube poľského lietadla,” vysvetlila.

    Boeing 737-800 leteckej spoločnosti Enter Air so 160 cestujúcimi, ktorý letel zo španielskeho letoviska Las Palmas na Kanárskych ostrovoch do Varšavy, pristál v piatok večer na starom ruzynskom letisku. Pilot ohlásil, že má na palube muža, ktorý sa vyhráža bombou. Pasažierov následne z lietadla evakuovali, vypočuli ich policajti a stroj prezrel pyrotechnik.

    Poliak, ktorý sa vyhrážal bombou, policajtom tvrdil, že načúval Bohu. Jeho manželka, ktorá bola tiež v lietadle, im povedala, že  muž mal psychické problémy už pred niekoľkými dňami a aj v minulosti.

    Pri incidente nebol nik zranený a nevznikla škoda na majetku. Ostatní cestujúci odcestovali do Varšavy náhradným spojom.

    - Reklama -