Glváča naštvala „lyžiarska“ kauza: Z tohto je exminister obrany totálne znechutený

    0
    Naše lyžiarky Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová musia momentálne riešiť aj nešportové záležitosti (Autor: TASR)

    Len krúti znechutene hlavou nad počínaním zväzových funkcionárov. Po včerajšom medializovaní zvláštnej kauzy na pôde Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA), keď sa naše elitné lyžiarky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová musia v čase prebiehajúcej sezóny venovať administratívno-byrokratickým procesom, vyjadril dnes svoj verejný nesúhlas aj bývalý minister obrany a súčasný podpredseda vlády Martin Glváč.

    Ten na sociálnej sieti Facebook uverejnil svoj komentár, v ktorom kritizuje kroky SLA.

    Glváč má k obom pretekárkam ako exminister obrany bližšie ako bežný fanúšik, keďže obe reprezentantky sú členkami armádneho klubu VŠC Dukla Banská Bystrica. Aj preto možno o to intenzívnejšie vníma súčasnú situáciu.

    „Zdá sa, že nie vedenie SLA tesne pred sviatkami pokoja začalo znovu hádzať dievčatám polená pod nohy,“ píše Glváč okrem iného vo svojom statuse.

    Ďalej tiež spomenul už zmienenú klubovú príslušnosť lyžiarok a tiež vyjednávacie procesy z  minulosti, na ktoré vysoký predstaviteľ Smeru-SD evidentne nespomína v dobrom.

    „Pretože obe skvelé dievčatá sú členkami VŠC Dukla BB, bol som v čase pôsobenia na ministerstve obrany v podstate donútený vstúpiť do týchto únavných a nezmyselných rokovaní. Ak sú predstavitelia SLA rozhodnutí pravidelne ´testovať´ psychiku našich dievčat, majú podľa mňa dosť času mimo sezóny,“ píše. 

    Na záver Glváč vyzdvihol solidaritu a prístup oddielového kolegu Mateja Tótha, ktorý sa dotknutých lyžiarov takisto verejne zastal.

    - Reklama -