Julian Assange sa vysmial CIA. Teórie o jeho spolupráci s Ruskom sú vraj úplne mimo

    0

    Predovšetkým v súvislosti s americkými prezidentskými voľbami sa hovorí, že sa Rusko cez správy uverejnené serverom WikiLeaks pokúsilo ovplyvniť ich výsledok. O pokuse o ruské zasahovanie do amerických volieb nepochybuje napríklad CIA. Zakladateľ servera WikiLeaks Julian Assange však v rozhovore pre taliansky denník La Repubblica dôrazne odmietol, že by takto Kremľu pomáhal. Rusko vraj nepotrebuje služby serveru WikiLeaks, lebo má vlastné zdroje. Správu prevzal aj britský denník The Guardian.

    V Rusku existuje pestrá škála publikácií a on-line blogov. Kritici Kremľa, ako Alexej Navalnyj, sú súčasťou tohto spektra. Nájdeme tu tiež noviny ako Novaja Gazeta, kde je kritika povolená, lebo nejde o rozšírený televízny kanál s veľkým dosahom. Čítajú ich predovšetkým vzdelanejší ľudia v Moskve. Z toho usudzujem, že v Rusku existuje aj konkurencia k serveru WikiLeaks,” vyhlásil Assange.

    Zakladateľ WikiLeaks je podľa vlastných slov rád, že sa budúcou prezidentkou Spojených štátov nestala Hillary Clintonová, lebo predstavovala záruku, že zostane vo Washingtone všetko pri starom. Naproti tomu Donald Trump ponúka určitú nádej na zmenu, keďže nie je žiadnym washingtonským matadorom. Až čas vraj ukáže, akú zmenu Trump a jeho tím bohatých spolupracovníkov prinesie.

    - Reklama -