Blížia sa Vianoce. Slovenská polícia pripravuje špeciálne opatrenia

    0
    Polícia. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Prax z predchádzajúcich rokov ukazuje, že aj po vianočných sviatkoch je zvýšená intenzita cestnej premávky, vysvetlila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Policajti preto budú dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky aj na sklonku roka a začiatkom budúceho roka.

    V súvislosti s pondelkom 26. decembra, kedy sa konajú tradičné štefanské zábavy, ale aj oslavami Nového roka sa policajti zamerajú na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu pred a počas jazdy. „Nezodpovední vodiči, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, budú okrem nehody riskovať aj pokutu či väzenie,“ upozornila Baloghová.

    V súvislosti s vianočnými sviatkami polícia vyzýva občanov k vzájomnej tolerancii. „Vyhýbajte sa rôznym potýčkam a občianskej neznášanlivosti, aby sme tak spoločne mohli prežiť tieto sviatočné dni v pokoji. Polícia bude aj počas sviatkov vykonávať nepretržitý výkon služby, bude pomáhať a chrániť, v prípade potreby sa môžete kedykoľvek na políciu s dôverou obrátiť, doplnila hovorkyňa policajného prezídia.

    - Reklama -