Andrej Babiš: Za teroristický útok v Berlíne môže Merkelová, ohrozuje celú Európu

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    „Podľa mňa za tento otrasný čin, bohužiaľ, môže migračná politika nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. To ona dovolila, aby sa migranti dostávali do Nemecka a celej Európy v nekontrolovaných vlnách, bez dokladov, a teda bez znalosti, kto skutočne sú. Nemecko za túto politiku platí vysokú daň – je to už niekoľký útok teroristov na Nemcov v ich krajine. Nemeckí aj únijní politici by si mali konečne priznať, že musia zastaviť tok migrantov do Európy mimo európsky kontinent, a prestať s tou politickou korektnosťou, ktorou ohrozujú Nemcov aj celú Európu,“ uviedol pre PL predseda hnutia ANO a prvý vicepremiér Andrej Babiš.


    „Riešením je mier v Sýrii a návrat migrantov do ich domovov. V Európe nie je pre nich miesto. Musia počkať v utečeneckých táboroch v Turecku. Migráciu z Afriky zastaviť v Líbyi a dohovoriť pre štáty, z ktorých utekajú, finančnú pomoc, aby neodchádzali zo svojich domovov,“ navrhol riešenie Babiš.

    Pakistanský utečenec?

    Čierne nákladné vozidlo s poľskou poznávacou značkou vošlo vo vysokej rýchlosti na vianočný trh na námestí Breitscheidplatz v pondelok okolo dvadsiatej hodiny. Davom ľudí prešlo zhruba 50 až 80 metrov a zdemolovalo niekoľko stánkov, kým sa zastavilo na okraji Budapeštianskej ulice. Zomrelo 12 ľudí, 48 vyviazlo so zranením. Polovica z nich zostáva v utorok v nemocnici, niektorí z nich sú zranení vážne.

    Vodič, ktorého polícia chytila na úteku v rozsiahlom berlínskom parku Tiergarten asi dva kilometre od miesta tragédie, je podľa informácií experta na terorizmus Michaela Götschenberga 23-ročný Pakistanec. Do Nemecka sa vraj dostal na sklonku minulého roka. Podľa servera Die Welt je podozrivým Pakistanec menom Naved B. Dočasné povolenie na pobyt mal podľa servera od júna tohto roku.

    Teraz ale polícia prišla so správou, že zadržaný muž nie je páchateľom, ale že páchateľ stále uniká a je ozbrojený.

    - Reklama -